Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

HCM Roman, la rând
Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă astăzi, de la ora 17.30, pe propriul teren, o nouă partidă din Liga Naţională de handbal feminin. Elevele lui Radu Voina şi Relu Roşca vor întâlni pe HCM Roman, formaţie ambiţioasă care însă nu poate pune prea mari probleme campioanei. Formaţia vâlceană se află pe poziţia a doua a clasamentului, la egalitate de puncte cu liderul HCM Baia Mare, dar cu un golaveraj inferior, în timp ce oaspetele sunt pe locul 6, cu o înfrângere şi o victorie la activ. Nu este exclus ca, şi de această dată, Radu Voina să ruleze tot lotul pe care îl va avea la dispoziţie şi chiar să menajeze o parte din jucătoare. Nu vor fi incluse în lot Şimkute şi Pidpalova, ambele accidentate, dar nici Vaşciuk, cea care încă nu şi-a rezolvat problema carnetului de muncă şi a vizei de România. Celelalte partide din cadrul etapei a treia: HC Dunărea Brăila – CSM Cetate Deva, Ştiinţa Bacău – Rulmentul Braşov, Universitatea Jolidon Cluj – HCM Buzău, HC Zalău – Tomis Constanţa, Rapid CFR Bucureşti – HC Oţelul Galaţi, HCM Ştiinţa Baia Mare – Universitatea Reşiţa.
Andi NICULESCU

Baschetbalistele au învins tot
Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a trecut cu bine peste primul turneu amical, desfăşurat în Sala Sporturilor din Bănie. Oltencele, pregătite de soţii Liviu şi Daniela Manea, au obţinut trei victorii din tot atâtea partide, disputate în compania a două echipe clasate în primele locuri la finalul sezonului trecut al Diviziei A. În prima zi, SCM-CSS a trecut de CSM Satu Mare cu scorul de 62-48, în cel de-al doilea meci au învins BC Teleorman Alexandria cu 81-56, iar în ultima zi au evoluat din nou contra CSM Satu Mare, echipă care va juca în Cupa Europei Centrale, şi s-au impus cu scorul de 78-75. „A fost un turneu bun pentru omogenizarea echipei. Suntem mulţumiţi de cum au evoluat atât senioarele, cât şi junioarele, dar este loc de mai bine. Prin venirea celor patru jucătoare americane, Ashley Huff, Tia Jackson, Brittany Mingo, Latoya Drake, dar şi a celor două românce, Şipoş şi Simionca, s-a creat concurenţă şi e bine“, a spus antrenoarea Daniela Manea. Astăzi, baschetbalistele de la SCM-CSS vor pleca la Satu Mare, pentru două meciuri amicale în compania formaţiei locale, pregătite de Dan Fleşeriu. Este posibil ca şi fosta campioană BC Arad să ajungă la Satu Mare, pentru a juca împotriva celorlalte două divizionare A. Campionatul va începe pe 17 octombrie.
Daniela MITROI-OCHEA

Cupa României, decalată pentru 2010
Cupa României la baschet feminin va debuta doar în luna ianuarie 2010, din cauză că în intervalul 27 septembrie – 6 octombrie, echipa naţională, din care face parte şi craioveanca Anca Şipoş (SCM-CSS), va participa la Jocurile Francofone, din Liban. „România va fi reprezentată la Jocurile Francofone şi de echipa naţională de baschet feminin, astfel încât revenirea târzie din Liban, abia în 7 octombrie, ne-a determinat să amânăm Cupa României pentru că Divizia A este programată să debuteze pe 17 octombrie. Nu mai era timpul fizic necesar pentru angrenarea echipelor în prima fază a Cupei României. Aceasta se va desfăşura în luna ianuarie 2010, datele urmând să fie stabilite în timp util“, a declarat preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală. Iniţial, meciurile din prima fază a Cupei României au fost programate la fel ca în competiţia similară masculină, între 18 – 23 septembrie. La masculin, Cupa României va debuta pe 19 septembrie.
Daniela MITROI-OCHEA  

În semifinale la CE
Naţionala masculină de tenis de masă, formată din Andrei Filimon, Adrian Crişan, Constantin Cioti şi Adrian Dodean, a reuşit să depăşească formaţia similară a Croaţiei, scor 3-2, în sferturile de finală ale Campionatului European din Germania. Filimon a câştigat primul meci al întâlnirii, scor 3-2, în faţa lui Zoran Primorac, dar Andrej Gacina l-a învins pe Crişan, scor 3-1, egalând situaţia la general. Roko Tosic a adus Croaţia în avantaj prin victoria în faţa lui Cioti, scor 3-0, dar Crişan l-a învins şi el pe Primorac, cu 3-0, restabilind egalitatea, 2-2. În meciul decisiv s-au întâlnit Gacina şi Filimon, sportivul nostru reuşind să se impună cu scorul de 3-2.
Naţionala noastră urma să întâlnească aseară, în semifinale, reprezentativa ţării gazdă, Germania, care a dispus în sferturi de Suedia cu scorul de 3-1.
Alexandru VÎRTOSU

Del Potro a câştigat US Open-ul  
După cinci titluri şi 40 de victorii consecutive, liderul mondial, elveţianul Roger Federer, şi-a găsit „naşul“. „Extraterestrul“ a fost învins în finala de la US Open de tănărul Juan Martin del Potro (20 de ani), scor 3-6, 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4), 6-2, care a obţinut primul trofeu de Mare Şlem al carierei. Del Potro este al doilea jucător din Argentina care a obţinut trofeul la US Open, după legendarul Guillermo Vilas (1977), singura diferenţă fiind aceea că acum 32 de ani Open-ul SUA se desfăşura pe zgură, şi nu pe suprafaţă rapidă ca acum. Del Potro este, de asemenea, şi primul tenisman din afara Europei care câştigă unul dintre cele patru turnee de Mare Şlem ale anului, ultimul care a reuşit acest lucru fiind un alt argentinian, Gaston Gaudio, în anul 2005, atunci când a triumfat la Roland Garros. Surorile Serena şi Venus Williams, cap de serie numărul 4, s-au impus în finala probei de dublu a ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open, în faţa favoritelor numărul 1, Cara Black (Zimbabwe) / Liezel Huber (SUA), la capătul a două seturi, scor 6-2, 6-2.
Alexandru VÎRTOSU

Exit mobile version