27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, procentaj de Champions League

Pandurii, procentaj de Champions League

Echipa lui Sorin Cîrţu şi-a depăşit condiţia în startul sezonului, reuşind o medie de două puncte pe meci, procentaj caracteristic doar formaţiilor ce ţintesc la câştigarea campionatului.

Cu 12 puncte câştigate în primele şase etape, Pandurii Târgu Jiu staţionează încă o etapă pe podiumul de premiere al Ligii I, după ce la finalul rundei a doua a deţinut chiar poziţia de lider. Media de două puncte pe meci reuşită de elevii lui Sorin Cîrţu în startul sezonului este considerată de tehnician „excelentă“, peste posibilităţile reale ale grupării gorjene. „Avem un procentaj de două puncte pe meci. E super. 1,50 puncte /meci e un procentaj bun, 1,80 e un procentaj foarte bun, iar 2 e chiar excelent. Nu avem noi pretenţii să menţinem acest procentaj în continuare. Când iei două puncte pe meci tot campionatul eşti campioană, te duci în Champions League, te baţi cu originalii. Trebuie să fim realişti. Aici ne batem la 1,50 puncte pe meci. Suntem capabili de meciuri cum a fost acesta cu CFR Cluj, dar şi de altele mai proaste“, a afirmat Cîrţu. Conducerea clubului a stabilit ca obiectiv pentru acest sezon clasarea pe locurile 6-10, dar şi un plafon de 52 de puncte, cu o marjă de trei puncte, adică o medie de 1,50 puncte pe meci. Ca să-şi încaseze integral primele la finalul turului, pandurii sunt obligaţi să strângă cel puţin 23 de puncte sau să se claseze în primele zece locuri, altfel li se vor vira în conturi doar jumătate din primele promise.

Martinovic şi Păcurar, remarcaţi de danezi

CFR Cluj a fost urmărită la Târgu Jiu de doi emisari ai clubului FC Copenhaga, adversara de joi a clujenilor în Europa League. Găzduiţi în loja pandurilor, danezii i-au remarcat pe doi dintre elevii lui Sorin Cîrţu, Novak Martinovic şi Alexandru Păcurar. Unii dintre cei mai buni jucători de pe teren, Martinovic şi Păcurar, au fost apreciaţi şi de Cîrţu la finalul jocului cu CFR Cluj. „Martinovic a făcut un joc mare. El vine dintr-o ţară care s-a bătut cu toată lumea, are spirit de partizan. Mă bucur că a revenit şi Ghindeanu după accidentare, plus Alex Păcurar, care a filtrat multe baloane, nu s-a pierdut, ceea ce trebuie să facă un mijlocaş“, a spus Cîrţu. Păcurar a fost folosit  cu CFR Cluj ca mijlocaş stânga, deşi în returul sezonului trecut fotbalistul şi-a exprimat dorinţa să concureze numai pentru un post de mijlocaş central. „Am vorbit cu el acum. I-am spus de multe ori să joace într-o laterală, aţi văzut ce bine a intrat în joc. Este util pentru echipă, mai ales când se face presiune“, a comentat Cîrţu.

Condescu: Nu e relevant locul pe care suntem

Dacă Iuliu Mureşan a fost dezamăgit de prestaţia centralului Sebastian Colţescu, Marin Condescu nu are ce-i reproşa craioveanului după Pandurii – CFR Cluj, scor 1-0, oficialul gorjean având şi girul fostului arbitru Ion Crăciunescu, prezent în tribună. „Cred că a fost un arbitraj bun şi penaltiul a fost corect acordat. De aceeaşi părere a fost şi Ion Crăciunescu, care a stat în loja oficială“, a comentat Condescu. Acesta crede că echipa CFR Cluj are un complex în faţa pandurilor după ce nu a mai reuşit să câştige de doi ani în campionat în faţa acestora gorjenilor. „Noi am sperat să obţinem o victorie şi am crezut tot timpul în şansa noastră. Jucătorii noştri au evoluat cu o mai mare determinare la acest meci şi au încercat să arate că pot să facă faţă chiar şi în prima parte a clasamentului. Suntem naşii celor de la CFR de mai mulţi ani, i-am bătut şi la Cluj de mai multe ori, iar în ultimii doi ani şi la Târgu Jiu. Probabil că au căpătat şi un complex în faţa noastră“. Şeful grupării gorjene continuă să afirme că echipa sa a întrecut aşteptările în aceste prime etape şi speră să facă faţă şi programului dificil pe care-l are în continuare. „Nu e relevant locul pe care ne aflăm acum. Avem în continuare meciuri foarte grele cu echipele de top ale Ligii I, dar eu sper să avem rezultate bune“, a afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII