3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Max Nicu a marcat pentru Hertha
Mijlocaşul român Maximilian Nicu a marcat pentru formaţia sa, Hertha Berlin, care a pierdut cu 2-1 partida disputată în deplasare cu Mainz, în etapa a 5-a din Bundesliga. Nicu a fost rezervă, a intrat în teren în minutul 13 şi a punctat în minutul 50. Gazdele au egalat în minutul 80, prin Ivanschitz, iar Bance a marcat golul victoriei în minutul 85. Hertha Berlin ocupă locul 17 în clasament, cu numai trei puncte. Alte rezultate înregistrate sâmbătă în Bundesliga: Borussia Dortmund – Bayern München 1-5 (Hummels ‘11 / Gomez 36, Schweinsteiger ‘50, Ribery ‘65, Muller ‘78, ‘88), Nürnberg – Borussia Monchengladbach 1-0 (Kluge ‘6), SC Freiburg – Eintracht Frankfurt 0-2 (Franz ‘68, Meier ‘90), Hoffenheim – Bochum 3-0 (Ba ‘16, Edu ‘58, Compper ‘79), Wolfsburg – Bayer Leverkusen 2-3 (Misimovic ‘76, Grafite ‘80 – penalti / Rolfes ‘37, ‘51 – penalti, Kiessling ‘58), Hamburg – VfB Stuttgart 3-1 (Petric ‘30, Elia ‘58 şi Ze Roberto ‘90 / Pogrebnyak ‘62).
Ionuţ NICA

Adversara Unirii merge ceas
Adversara Unirii Urziceni din Grupa G a Ligii Campionilor, FC Sevilla, a învins pe teren propriu nou-promovata Real Zaragoza, scor 4-1, într-un meci din etapa a doua din Primera Division. Golurile gazdelor au fost marcate de Konko (‘8), Luis Fabiano (‘46, ‘86) şi Perotti (‘58), iar pentru oaspeţi a punctat Arizmendi (‘33). Antrenorul Manolo Jimenez a folosit următoarea echipă: Palop – Konko, Fazio, Escude, Adriano – Navas, Zokora, Renato (Lolo 58), Perotti (Capel 76) – Negredo (Acosta 63), Luis Fabiano. În urma acestui rezultat, FC Sevilla înregistrează prima victorie din acest sezon, după ce în etapa inaugurală a cedat pe terenul Valenciei, scor 0-2. Unirea Urziceni face parte din Grupa G a Ligii Campionilor, alături de FC Sevilla, VfB Stuttgart şi FC Rangers. Campioana României va debuta miercuri, în deplasare, cu FC Sevilla, în timp ce returul dintre aceste două echipe se va disputa pe 24 noiembrie.
Ionuţ NICA

Lovin, şase luni pe tuşă
Mijlocaşul român al echipei germane TSV München 1860, Florin Lovin, a suferit o ruptură a ligamentelor anterioare încrucişate la genunchiul stâng şi ar putea lipsi aproximativ şase luni de pe gazon în urma accidentării din partida cu Greuther Furth. Lovin s-a accidentat în minutul 6 al partidei de sâmbătă după-amiază TSV München-Greuther, scor 3-1, în urma unui duel cu Mokhtari, şi a fost înlocuit imediat din cauza durerilor puternice pe care le acuza la genunchiul stâng. Conform presei germane, fotbalistul român a suferit o ruptură a ligamentelor anterioare încrucişate şi va lipsi aproximativ şase luni de pe gazon. Fostul mijlocaş al Stelei s-a transferat în vară la TSV München şi are un contract pe trei sezoane cu gruparea germană, iar în primele cinci etape din Bundesliga a fost titular.
Daniel BISTRICEANU

Beckham revine la AC Milan
Presa italiană a anunţat că mijlocaşul englez David Beckham va juca din nou la AC Milan, el urmând să fie împrumutat de la formaţia Los Angeles Galaxy, din ianuarie şi până la finalul sezonului. Beckham va fi împrumutat, la fel ca în sezonul trecut, cu titlu gratuit, cele două cluburi ajungând la un acord în acest sens. Mijlocaşul englez, care are 34 de ani, a mai jucat la Milan în perioada ianuarie – iunie 2009, când a disputat 18 meciuri şi a marcat două goluri. Beckham, al cărui contract cu Los Angeles Galaxy expiră în noiembrie 2011, a spus săptămâna trecută că are oferte de la trei-patru cluburi mari din Europa, pe lângă cea de la AC Milan. „Este bine să ai mai multe posibilităţi. Cei de la AC Milan mi-au spus clar că doresc ca eu să revin în Italia, iar eu sunt fericit pentru o astfel de ofertă, dar mai există şi alte opţiuni: trei sau patru cluburi de top mi-au făcut deja oferte şi, atunci când va sosi timpul să fac o alegere, o voi face“, a spus jucătorul englez.
Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS