15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzboi Becali - Moggi - Juventus Torino

Război Becali – Moggi – Juventus Torino

Fostul director general al echipei italiene i-a răspuns impresarului român, care a cerut ca „bianconerii“ să achite amenda primită de la Chelsea cu acordul TAS, în valoare de 17 milioane de euro.

Luciano Moggi, ex-directorul general de la Juventus, unul dintre cei mai controversaţi oameni care au activat în fotbalul italian, a răspuns acuzaţiilor lui Giovanni Becali la adresa sa şi a clubului torinez. Becali, revenit în postura de impresar al lui Mutu, a afirmat, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport, că atacantul ar trebui să plătească, din despăgubirea de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, doar ce a câştigat în perioada în care a jucat la echipa londoneză, restul fiind responsabilitatea grupării Juventus şi a impresarului Alessandro Moggi, fiul lui Luciano, care l-au transferat gratis pe fotbalist. Moggi a ţinut să precizeze că gruparea italiană l-a achiziţionat pe atacantul Adrian Mutu din postura de jucător liber de contract.
„Declaraţiile lui Becali? Mai bine ar fi fost atent cu jucătorul, atunci când era reprezentat de firma sa, să nu facă tot ce a făcut la Londra. Cred că jucătorul ar trebui să intervină şi să-i spună să tacă. Mi se pare comic şi ridicol să spui că Juventus, Livorno şi Moggi ar trebui să plătească amenda lui Mutu. Juventus a cumpărat un jucător dat afară de Chelsea, iar motivele sunt multe. Juventus nu a dorit să facă un contract cu vreo societate, ci cu jucătorul“, a declarat Moggi.

Juventus nu vrea să plătească

Alessio Secco, team-manager la Juventus în perioada în care a fost transferat gratis Mutu, a declarat că problema despăgubirii cerute de Chelsea Londra atacantului român Adrian Mutu îl priveşte doar pe jucător, nu şi gruparea torineză. „Până în prezent nu am primit nici un fel de comunicare, dar i-am alertat pe avocaţii noştri, care monitorizează situaţia. În momentul în care se va cere o poziţie oficială din partea clubului în această problemă, vom şti cum să răspundem. Rămân la ideea că această problemă îl priveşte doar pe jucător, nu şi societatea noastră“, a declarat Secco.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, în urmă cu câteva săptămâni, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, pe 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să achite clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro. Mutu a rupt relaţiile cu firma de impresariat a fraţilor Becali după izbucnirea scandalului cu Chelsea, iar săptămâna trecută fotbalistul s-a împăcat cu foştii săi impresari, care au promis că îl vor ajuta în litigiul cu Chelsea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS