8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, ameninţaţi cu dezafilierea

Pandurii, ameninţaţi cu dezafilierea

Cazul „Ilie Iordache“ ar putea avea consecinţe dramatice pentru clubul Pandurii Târgu Jiu, care riscă şi dezafilierea după ce a fost obligat să achite un milion de euro despăgubiri grupării Dinamo Bucureşti. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că pe 23 septembrie va cere în cadrul Comitetului Executiv al FRF dezafilierea clubului Pandurii deoarece gorjenii au refuzat să renunţe la acţiunile în instanţele civile în cazul „Ilie Iordache“. „În cazul lui Ilie Iordache, nimeni nu e vinovat, decât el, Marin Condescu! Nu l-a pus nimeni să semneze acea clauză de un milion de euro pe care o are acum de plătit lui Dinamo pentru că Iordache a devenit liber de contract. A semnat şi a pierdut singur un milion de euro din banii minerilor!“, a atacat Mircea Sandu. Conform ROAF, art. 57, alineatul 2, cluburile au dreptul să se adreseze instanţelor civile în cazul litigiilor de muncă între jucători şi club sau între antrenori şi club. „Prezentele dispoziţii exclud, pentru toate litigiile decurgând din activitatea sportivă, vreo competenţă a instanţelor judecătoreşti, cu excepţia litigiilor decurgând din interpretarea şi executarea contractelor civile sau individuale de muncă încheiate între jucători şi cluburi sau între antrenori şi cluburi“, se arată în R.OA.F. Dezafilierea cerută de Mircea Sandu ar fi pusă în aplicare doar dacă va fi validată de către Adunarea Generală a FRF, unde Marin Condescu crede că dispune de o susţinere puternică. „Pentru ca să dezafiliezi un club trebuie să obţii aprobarea Adunării Generale, iar acolo Sandu are o problemă. Mă bucur în continuare de sprijin din partea multor cluburi şi nu se va întâmpla aşa ceva“, a declarat Condescu pentru ProSport.

Jucătorii au încredere
în Condescu

Dezafilierea pandurilor scoasă iarăşi pe tapet de Mircea Sandu nu-i lasă indiferenţi pe fotbaliştii gorjeni, care însă cred în izbânda preşedintelui Marin Condescu. „Sincer, şi noi discutăm în vestiar despre acest lucru. Ne apasă puţin, dar eu, personal, am încredere în domnul preşedinte Condescu şi nu cred că se va întâmpla aşa ceva. Până acum, dânsul nu ne-a
dezamăgit şi nu cred că o va  face de acum înainte. Cred că e războiul domnului preşedinte, nu al nostru. Războiul nostru e acela care trebuie să-l desfăşurăm pe teren între noi, jucătorii, şi restul nu cred că ar trebui să ne intereseze pe noi. Nu cred că îşi va permite domnul preşedinte Condescu să lase acest judeţ fără echipă în Liga I. Sunt convins că domnul preşedinte ştie ce are de făcut mai bine. A purtat atâtea războaie, nu numai cu domnul Mircea Sandu sau numai în fotbal, ci şi cu alţi conducători din alte domenii, politică sau minerit, acolo unde este implicat. Nu a pierdut niciodată şi nu cred că o va face nici acum“, a declarat căpitanul pandurilor, Florin Stângă. Jucătorii nu se tem că războiul dintre Mircea Sandu şi Marin Condescu ar putea avea repercusiuni pe teren. „Arbitri noştri sunt competenţi şi îşi doresc să arbitreze corect, iar noi ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren. Deci nu cred că ne poate influenţa cu ceva atitudinea arbitrilor“, a mai afirmat Stângă. În schimb, Sorin Cîrţu este mai circumspect şi lasă să se înţeleagă că greşelile de arbitraj ar putea să nu fie chiar întâmplătoare. „Nu e treaba mea, e a preşedintelui. Cred că ştie el ce face. Eu nu am mai vorbit cu el de o săptămână. Acum îmi stă gândul la meciul cu CFR Cluj. Dar e de luat în seamă ce se întâmplă. Poate are ceva legătură şi cu ce ni se întâmplă cu arbitrajele. Nu ştiu ce să spun…“, a comentat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII