Acasă Sport Exotism la Pandurii

Exotism la Pandurii

Jucătorii de origine congoleză Jean Bozga şi Rodrigue Dikaba, precum şi românul Enache Câju sunt testaţi de Sorin Cîrţu zilele acestea, astăzi fiind aşteptat la Târgu Jiu şi un atacant din naţionala Hondurasului.

Doi fundaşi, Jean Bozga (foto) (Petrolul Ploieşti, Liga a II-a) şi Rodrigue Dikaba (Beauvais, Liga a III-a, Franţa), ambii cu origini congoleze, precum şi atacantul de la CSM Râmnicu Vâlcea, Enache Câju vor încerca să-l convingă pe Sorin Cîrţu în această săptămână că au valoare de Liga I şi că merită să fie opriţi în lotul echipei Pandurii. „Au fost nişte jucători propuşi de Petrolul domnului preşedinte Condescu… La un moment dat erau vreo patru, printre ei Coţan şi Bozga. Nu-l ştiu prea bine nici pe Câju, decât de la amicalul cu noi din iarnă. Îl vom vedea ce calităţi are, la Divizia B a dat nişte goluri, dar e diferenţă mare între eşaloane. Trebuie să-l vedem la treabă. Nu l-am urmărit la nici un meci oficial. Ne uităm şi decidem“, a declarat Cîrţu. Cei trei vor fi testaţi în amicalul susţinut de Pandurii cu gruparea de Liga a III-a Triumf Bârca, joc programat vineri, de la ora 17.00, la Târgu Jiu. „Am fi vrut un amical cu o echipă de Liga I, dar nu sunt disponibile. O să jucăm cu una de Liga a III-a, Triumf Bârca. M-a rugat Lucică Bălan şi vineri, la ora 17.00, o să avem un meci aici, dar o să evolueze cei care nu au jucat deloc şi cei care au venit la probe“, a mai afirmat Cîrţu. De asemenea, astăzi după-amiază este aşteptat la Târgu Jiu şi un atacant din naţionala Hondurasului.

Bozga nu a avut noroc de Liga I

Aflat sub contract cu Petrolul Ploieşti, gălăţeanul Jean Bozga speră ca la 25 de ani să facă pasul spre Liga I, dar pentru a reuşi trebuie să-l convingă pe Sorin Cîrţu. Bozga nu-i ştie pe panduri decât de la televizor, Câju fiind singura cunoştinţă de la Pandurii. „Am fost în Ucraina, dar echipa de acolo nu s-a înţeles cu Petrolul, la Galaţi tot aşa, şi sper să rămân la Târgu Jiu. Nu am mai lucrat cu Sorin Cîrţu, dar aş vrea să o fac de acum încolo, un an, doi, trei, cât se poate. Nu am mai jucat în Liga I, nu am avut noroc. Pandurii este o echipă bună, este sus în clasament şi sper să o ţină tot aşa. Nu prea cunosc jucătorii, doar de la televizor. Pe Câju îl ştiu pentru că a jucat în seria a II-a la Vâlcea. Depinde de mine acum să-l conving pe domnul Cîrţu că merit să rămân“, a declarat românul cu origini congoleze. Acesta speră să devină în scurt timp jucător liber de contract. „În acte sunt jucătorul Petrolului Ploieşti, sper că nu pentru mult timp. Dacă Petrolul nu-mi oferă competiţie sau nu mă plăteşte trei luni, voi deveni liber de contract“, a mai spus Bozga.
Rodrigue Dikaba, de naţionalitate congoleză, are 23 de ani, 1,75 m şi este fundaş dreapta. Dikaba are cetăţenie franceză şi evoluează din 2006 la formaţia AS Beauvais Oise, din Liga a III-a franceză, la care a bifat 58 de jocuri, marcând şi un gol. De asemenea, fotbalistul are şi şapte prezenţe în naţionala Republicii Democrate Congo. Câju este golgheterul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, pentru care a marcat 14 goluri în sezonul trecut, când a făcut cuplu în atac cu Jaka Stromajer.

„Nu ne cereţi mai mult“

Conştient de dificultatea jocurilor ce urmează, cu CFR Cluj, Steaua, Oţelul şi Dinamo, Sorin Cîrţu vrea de la jucători o mobilizare deosebită pentru a putea îmbunătăţi zestrea actuală de nouă puncte. Cîrţu face abstracţie de locul ocupat în clasament, încercând să ferească echipa de o presiune în plus, nejustificată atâta timp cât locul şi lotul pandurilor sunt pe la mijlocul clasamentului. „Poate cade bine pauza asta de două săptămâni… Să vedem ce mai acumulăm şi în perioada asta, să adăugăm la ce avem până acum. În orice caz, calupul de jocuri care vine e foarte greu şi cer de la echipă o mobilizare deosebită, să încercăm să mai acumulăm puncte, pe care să le adunăm la ce avem. Pe mine nu mă interesează pe ce loc suntem, ci să strângem puncte. Că asta coincide cu un loc bun, e altă treabă. Important e să adunăm puncte şi să se creeze o stare de spirit bună. Nu trebuie pusă presiune pe echipă. Dacă stăm şi punem în balanţă, nu văd de ce se cere mai mult de la echipă decât anul trecut. Nici nu văd să se fi făcut ceva în plus, transferuri sau mai ştiu eu. Sunt aceiaşi jucători de anul trecut“, a spus Cîrţu.

Exit mobile version