21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, învingătoare, dar neconvingătoare

Energia, învingătoare, dar neconvingătoare

Cele două jocuri amicale cu Dinamo, de la Târgu Jiu, nu au lămurit în privinţa potenţialului echipei gorjene.

Cu doar patru handbalişti experimentaţi în lot, Bogdan Voica, Bota, Cojocea şi Purcărea, Dinamo Bucureşti a fost un sparring-partner pentru Energia Pandurii, echipa lui Vasile Stângă câştigând la pas ambele jocuri de verificare. Gorjenii s-au impus într-o manieră categorică în primul amical, scor 42-25, deşi nu au putut conta pe Kukrika şi Mazilu, ambii accidentaţi. Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Criciotoiu, şase goluri, urmat de Păiuş, Apolzan, Florea şi Giotoiu, fiecare cu câte cinci goluri. Fără Humberto, menajat, nici cel de-al doilea test nu le-a pus probleme handbaliştilor gorjeni care au învins din nou, scor 36-24. Doar prima parte a fost echilibrată cât timp Dinamo a beneficiat de serviciile lui Voica, Bota, Cojocea şi Purcărea, dar şi aşa Energia şi-a asigurat trei goluri avantaj la pauză, 14-11. Când cei patru au terminat, au fost chemaţi pe bancă, diferenţa valorică s-a accentuat, deşi nici elevii lui Stângă nu au convins. Vukas a fost de această dată principalul marcator, şapte goluri, urmat de Truică, şase goluri. „Nu a fost un test concludent. Am antrenat faza a doua şi contraatacul, acesta a fost singurul câştig al acestor două jocuri“, a fost concluzia lui Stângă.

Ghişe, de umplutură

Daniel Ghişe, interul dreapta testat de Energia, nu este pe placul antrenorului Vasile Stângă, acesta fiind dorit doar să completeze lotul grupării gorjene. Stângă doreşte ca jucătorul să fie plătit de club să se antreneze până în iarnă şi nu să fie legitimat, situaţie în care Energia ar trebui să achite transferul internaţionalului, în valoare de 1.500 de euro. Adus în vară pe postul de inter dreapta, ungurul Andreas Szabo nu a corespuns pretenţiilor lui Vasile Stângă şi a fost trimis acasă, Energia bazându-se în prezent doar pe tânărul Bogdan Criciotoiu, necopt pentru Liga Naţională. Şi pe inter stânga sunt probleme după accidentarea lui Kukrika, Păiuş fiind departe de cerinţele antrenorului.

Stângă, îngrijorat

Chiar dacă echipa sa a câştigat nouă dintre cele zece jocuri de verificare, antrenorul Vasile Stângă este îngrijorat înaintea startului sezonului. Absenţa
croatului Ante Kukrika, accidentat, i-a tăiat entuziasmul lui Stângă.
„Se simte lipsa lui Kukrika, mai ales în jocul de atac. Este o piesă de bază cum a fost Coelho anul trecut. Kukrika este peste Coelho, leagă jocul, joacă şi pentru ceilalţi, este bun apărător. Este o piesă care lipseşte “, a spus Stângă. În ciuda absenţei temporare a lui Kukrika şi a unui inter dreapta de valoare, tehnicianul îşi asumă totuşi obiectivul pentru sezonul 2009-2010, clasarea pe un loc de cupe europene. „Obiectivul rămâne acelaşi, dar va fi foarte greu de îndeplinit. Toate echipele s-au întărit. Obiectivul meu principal este să câştig toate meciurile acasă, iar în deplasare să ciugulim acolo unde este de ciugulit, la Braşov, Dinamo, Satu Mare, Medgidia“, a spus Stângă. Energia Pandurii va mai susţine un ultim test de verificare miercuri, cu HC Delignit Mehedinţi, la Târgu Jiu, ocazie cu care Stângă va retuşa ultimele inconveniente înaintea partidei din prima etapă a campionatului, cu Bucovina Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS