17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEgal cu cântec la Depou

Egal cu cântec la Depou

Gaz Metan CFR Craiova    2
Mureşul Deva    2
Au marcat:
Trifu ’60, S. Chivu ’74 / Pribac ’70, ’90.
Stadion „Depou“, spectatori: 1.000.
Gaz Metan CFR: Râmniceanu – Buleică, Feleagă, Cruşoveanu, Preda – Buzărnescu (‘80, Neacşa), Pătrană, Rioşeanu, Rădoi (’56, Mitroi) – Trifu, Crăciun (’56, S. Chivu). Antrenor: Ionel Tersinio Gane.
Mureşul: Rahoveanu (’63, Horvat) – Bălu, Dosan, Pistol, Câmpean – Bud (’46, Moca), Golguţ, Grigoriţa (’77, Şandor), Sătmar – Pribac, Bajko. Antrenor: Gheorghe Barbu.
Au arbitrat: C. Făniţă – A. Simonis, S. Popescu.

Gaz Metan CFR Craiova nu a obţinut decât un punct din întâlnirea de pe propriul teren cu Mureşul Deva, rezultatul, 2-2, lăsând un gust amar tuturor craiovenilor. Asta pentru că arbitrul central, Cornel Făniţă, a jucat un rol extrem de important, el fluierând finalul după ce prelungise partida cu 13 minute, oaspeţii reuşind egalarea în ultimele secvenţe.
Prima repriză a fost de tatonare, la reluare, disputa fiind spectaculoasă şi extrem de tensionată. Tabela a suferit prima modificare de scor în minutul 60, când „găzarul“ Trifu a îndeplinit o simplă formalitate după o centrare perfectă a lui Laurenţiu Preda. La golul craiovenilor, portarul advers, Rahoveanu, s-a accidentat serios la cap, după un contact cu un coechipier, iar jocul a fost întrerupt şase minute. Oaspeţii au reuşit egalarea la doar zece minute, prin Pribac, cu un şut în forţă la colţul lung. Chivu nu s-a împăcat cu gândul că echipa sa a fost egalată şi i-a readus pe craioveni în avantaj, cu o lovitură imparabilă de cap după o centrare a lui Buzărnescu (2-1, ’74).

Cornel Făniţă a decis partida

Finalul meciului a fost tensionat, pentru că „fluieraşul“ Cornel Făniţă, forţat de accidentarea lui Rahoveanu, a prelungit jocul cu 13 minute. „Centralul“ a calculat greşit timpul în care portarul oaspeţilor a primit îngrijiri, alocând zece minute incidentului, şi nu şase, plus trei minute „normale“ de prelungire. Mai mult, Făniţă a uitat să se „acopere cu regulamentul“, „rezerva“ acestuia, Daniel Pop, anunţând că va prelungi disputa cu doar trei minute.
Iritaţi de acest fapt, elevii lui Ionel Tersinio Gane şi-au pierdut concentrarea, iar în minutul 90, sau, mai bine zis, 100, Pribac, dintr-o lovitură liberă uşor acordată din marginea careului, a „aşezat“ mingea în vinclul porţii lui Râmniceanu, „îngheţând“ tabela la scorul de 2-2.

Gane: Nu am ştiut
să ţinem de rezultat

„Principalul“ Gazului, „Jerry“ Gane, a afirmat după meci că echipa sa ar fi meritat să câştige, dar lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul: „Nu am reuşit să ne impunem. Prima repriză a fost echilibrată. Am avut multe ocazii, dar am dovedit că nu suntem maturi, că nu ştim să ţinem de rezultat. Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar la meciul cu Deva deciziile au fost confuze atât pentru noi, de pe bancă, dar şi pentru cei din tribune. Mi s-au părut nişte decizii hilare. Eu, de fapt, nu am înţeles cu câte minute s-a prelungit acest joc. A fost o confuzie generală. Nu cer să fim avantajaţi de arbitri, dar ar fi fost frumos să ştim şi noi măcar câte minute de prelungire s-au acordat“.
De partea cealaltă, Gheorghe Barbu, tehnicianul Mureşului Deva, a recunoscut că a obţinut un punct norocos: „Cu puţin noroc am reuşit să scoatem un punct. Oricum, a fost un meci de slabă factură din cauza căldurii. Despre arbitraj nu vreau să comentez nimic, însă doamna aceea (tuşierul Speranţa Popescu – n.r.) era clar depăşită“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU