11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, pe locul doi la Cupa Steaua

Energia, pe locul doi la Cupa Steaua

Echipa lui Vasile Stângă a pierdut finala turneului amical de la Chiajna în faţa formaţiei organizatoare, Steaua Bucureşti. Florin Dragomir a fost declarat cel mai bun portar al competiţiei.

După şapte victorii consecutive, aura de invincibilitate a echipei Energia Pandurii Târgu Jiu a pălit în finala turneului amical de la Chiajna, unde Steaua Bucureşti le-a dat o adevărată lecţie handbaliştilor gorjeni, reuşind să câştige la peste zece goluri diferenţă, scor 34-22. Rezultatul final a fost influenţat de pierderea a doi oameni de bază în prima repriză, Kukrika şi Giotoiu. Croatul Kukrika a suferit o entorsă la glezna stângă în minutul 13 şi nu a mai putut reveni, iar Giotoiu a fost eliminat definitiv în minutul 25, după trei eliminări temporare. Cu Dragomir între buturi, opt intervenţii, şi cu echipa de bază pe teren, pandurii au întors rezultatul, după începutul slab de meci, de la 1-4 (‘5) la 8-4 (‘17), menţinându-se la conducere până spre finalul primei părţi. Gazdele au intrat la cabine în avantaj, 13-12, iar în partea a doua pe suprafaţa de Liga Campionilor a sălii din Chiajna doar handbaliştii lui Bozo Rudic au strălucit pe fondul multiplelor schimbări în ambele tabere. Vasile Stângă a folosit jucătorii: Dragomir (opt intervenţii), Rădulescu (o intervenţie) – Criciotoiu (două goluri), Florea (5), Giotoiu (1), Humberto (3), Kukrika (1), Apolzan (2), Truică (1), Vukas (1), Ghişe (2), Păiuş (2), V. Popescu (2), Enache, Kapular. Steaua Bucureşti a câştigat trofeul, urmată în clasament de Energia Pandurii, Bucovina Suceava şi CSM Bucureşti. Pandurii trecuseră în precedentele două jocuri ale competiţiei de Bucovina Suceava, scor 35-27 şi de CSM Bucureşti, scor 43-32. Florin Dragomir (Energia) a fost declarat de organizatori cel mai bun portar al turneului, Dan Ilieş (Steaua) a câştigat titlul de cel mai bun jucător, iar Valentin Pătru (CSM Bucureşti) a fost golgheterul competiţiei.

Înfrângere oportună

Kukrika şi Humberto sunt marile câştiguri ale pandurilor pentru viitorul sezon, în timp ce restul achiziţiilor nu au confirmat, deocamdată. Fără Kukrika şi cu Păiuş în zi slabă, Energia nu pare să aibă soluţii de la linia de nouă metri, iar relaţiile de joc nu sunt puse la punct. Antrenorul Vasile Stângă consideră că înfrângerea cu Steaua este binevenită, arătându-le gorjenilor stadiul la care se află. „A fost o primă repriză bună. Odată cu accidentarea lui Kukrika, potenţialul nostru ofensiv s-a mai diminuat. Kukrika e cel mai bun jucător. Meritam să pierdem. Nu m-a interesat rezultatul, am rulat tot lotul de fiecare dată la turneu. Înfrângerea a venit la momentul oportun, eram prea euforici pentru că am reuşit să câştigăm şapte din şapte. Au ieşit lipsurile şi e bine pentru că avem timp să le remediem. E un semnal de alarmă repriza a doua cu Steaua. O delăsare, greşeli în apărare, lipsă de concentrare. Acum ştim ce trebuie făcut. Avem o echipă puternică, dar, dacă ne lipsesc doi oameni, devenim o echipă normală“, a spus Stângă. Ex-pandurul Dan Ilieş susţine că echipa sa este una dintre candidatele la titlu în noul campionat. „Am început mai slab în prima repriză, dar important e că am câştigat. Suntem pregătiţi de startul campionatului, unde trebuie să fim atenţi la fiecare adversar. Avem un lot numeros şi ne va fi mai uşor să jucăm pe mai multe fronturi faţă de sezonul trecut“, a afirmat Ilieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS