10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci consideră o greşeală plecarea lui Nicolo Napoli

Balaci consideră o greşeală plecarea lui Nicolo Napoli

Fostul manager al Ştiinţei consideră că s-a greşit şi prin îndepărtarea unor tineri precum Gângioveanu, cedat la FC Vaslui, sau Mihai Costea, tras pe linie moartă.

Familiarizat cu ceea ce înseamnă Universitatea Craiova, unde a activat o bună perioadă de timp, Ilie Balaci crede că s-au făcut mai multe greşeli în această vară, care au dus la începutul slab de campionat. „Nu mai ştiu ce este la echipă. Încă de la ultimele două meciuri din sezonul trecut eu m-am cam dat la o parte. Observ că echipa tânără a Craiovei a dispărut. Tinerii care au obţinut rezultate anul trecut nu se mai găsesc în echipă, mă refer la Gângioveanu, Mihai Costea… După calculele mele, Craiova ar fi trebuit să aibă în acest moment şapte puncte. O explicaţie pentru acest parcurs poate fi şi faptul că Nicolo Napoli a fost dat afară“, a declarat fostul manager general al Ştiinţei la sport.ro. Vorbind despre numirea lui Victor Piţurcă la cârma echipei craiovene, Balaci a spus: „Victor Piţurcă este un antrenor foarte bun, cu rezultate bune în precedentul mandat la Craiova. Rămâne să vedem dacă va veni. Cred că s-ar înţelege cu Mititelu. Piţi nu prea vorbeşte şi nu prea aude“. Conform GSP, Piţurcă a condiţionat venirea la Craiova de rămânerea a doi jucători în lot, Florin Costea şi Mircea Bornescu, şi de aducerea unor jucători noi, cu experienţă. În plus, fostul selecţioner vrea să fie vioara întâi şi doar el să vorbească în numele clubului. Aceeaşi sursă susţine că Victor Piţurcă ar primi un milion de euro în cazul în care Ştiinţa va câştiga titlul în acest an.

Florin Costea,
sută la sută al Ştiinţei

Despre exilarea lui Florin Costea la echipa a doua s-a scris mult în ultimele zile, existând mai multe versiuni menite să explice gestul oficialilor olteni. Au fost voci care au spus că, de fapt, se pregăteşte plecarea atacantului din Bănie, însă patronul Adrian Mititelu a declarat că „Florin Costea nu este transferabil în această vară“. Altă variantă a fost aceea că atacantul oltean s-a certat cu Mititelu după ce acesta din urmă a amânat decizia de a-i mări contractul.
Până când suporterii vor afla ce se va întâmpla cu Florin, patronul Mititelu a rezolvat problema procentului de 25% pe care îl avea de plătit clubului CSM Vâlcea la un eventual transfer. „Am ajuns la un consens cu domnul Mititelu, am renunţat la procentul care ne revenea din Costea pentru suma de 500.000 de euro şi doi jucători, Irinel Găman şi Daniel Giurcă. Actele sunt deja semnate. Eram de ceva timp în discuţii cu Universitatea, ne înţeleseserăm asupra sumei, dar nu cădeam de acord în privinţa datei la care urma să primim banii. Din aceşti bani vom trăi în acest sezon“, a dezvăluit Florin Verigean, directorul general al CSM.

Mogoşanu, încotro?

Deşi a încercat să-şi mascheze trăirile, antrenorul Daniel Mogoşanu a fost cel mai afectat dintre alb-albaştri, acesta fiind nevoit să pregătească ultimele meciuri sub auspiciile venirii lui Victor Piţurcă la Craiova. „Nu ştiu dacă partida de la Braşov este ultimul meu meci pe banca Universităţii. Las conducerea să decidă mai departe“, a spus „Mogo“ după eşecul de sub Tâmpa. Acesta s-a arătat deranjat de faptul că presa a scris că Victor Piţurcă i-a făcut echipa la meciul cu Pandurii, când Craiova a învins cu 2-0. „Ce să zic acum? Înfrângerile sunt ale mele şi victoriile ale altora. Eu nu văd lucrurile aşa. Am încercat să facem un joc bun, dar nu ne-a reuşit. Sunt prea trist şi de asta vreau să fiu foarte scurt“, a mai spus Mogoşanu.
Accidentat în minutul 26 al meciului de la Braşov, Valerică Găman a fost diagnosticat cu contractură. „Trebuie să fac o radiografie. Mă doare foarte rău piciorul, dar şi faptul că am pierdut“, a spus internaţionalul de tineret. La rândul său, veteranul Dorel Stoica s-a declarat dezamăgit de scor, după ce la finalul meciului cu Pandurii anunţase că juveţii merg la Braşov să nu piardă. „Sunt foarte dezamăgit, mai ales pentru nea Adi (Adrian Mititelu – n.r.), care face toate eforturile pentru echipă… Nu ştiu! Am venit încrezători. Din păcate, s-a accidentat şi Găman. Sper să nu fie o accidentare urâtă şi să joace. Trebuie să câştigăm meciul de acasă şi să intrăm iarăşi acolo unde ne este locul“, a anunţat căpitanul Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII