11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSperanţe sub Tâmpa

Speranţe sub Tâmpa

FC Braşov – „U“ Craiova
Stadion „Silviu Ploieşteanu“, astăzi, ora 18.00 – GSP TV.
Echipe probabile:
FC Braşov:
Coman – C. Munteanu, Abrudan, Pereira, Ezequias – Roman, Grigore, Măldărăşanu, Ilyes  – Hadnagy, Zaharia. Antrenor: Viorel Moldovan.
„U“ Craiova: S. Lung – Bărboianu, V. Găman, R. Barbu, Şoavă – Prepeliţă, Dilevski, D. Stoica, Rose – Dina, Baird. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Vor arbitra: M. Avram – V. Marinescu, M. Orbuleţ.

Alb-albaştrii vor să adauge trei puncte în clasament, dorind să intre în plutonul fruntaş.

În ultimul meci la Braşov, disputat în returul campionatului precedent, Universitatea Craiova a obţinut o remiză, 1-1, tot cu Marius Avram la centru. Golul oltenilor a fost marcat de Florin Costea în ultimele minute ale jocului. Astăzi, Costea va privi meciul la televizor, însă juveţii sunt gata să-i învingă pe stegari, dacă ne luăm după declaraţiile lui Dan Stălinescu. „Avem 22 de jucători în lot, mari şi tari, toţi la fel de importanţi. Mai avem încă un Costea în echipă, aşa că nu ne facem probleme. Băieţii sunt dornici de o nouă victorie“, a spus directorul executiv al Ştiinţei la plecarea spre Ardeal. După un start de campionat slab, Universitatea vrea să dreagă busuiocul sub Tâmpa, elevii lui Daniel Mogoşanu dorind să aducă noi puncte în clasament pentru a se poziţiona acolo unde vor fanii, între primele echipe din Liga I. Pentru Mogoşanu este un meci special, existând posibilitatea să părăsească gruparea din Bănie, pentru a-i lăsa locul lui Victor Piţurcă, dorit de Adrian Mititelu la Craiova.

Braşovenii se vor
invincibili

FC Braşov este o echipă destul de incomodă, cu evoluţii apreciabile, reuşind etapa trecută să smulgă un punct la Vaslui, în fieful lui Porumboiu. Stegarii au călcat însă şi ei strâmb în etapa a doua, când au remizat cu Astra Ploieşti, o echipă slab cotată în prima ligă, la cârma căreia ieri a fost numit Nicolo Napoli. Asta înseamnă că şi trupa lui Viorel Moldovan este vulnerabilă, chiar dacă, la rândul lui, antrenorul ardelenilor şi-a propus victoria astăzi. Cu aceleaşi gânduri va începe meciul şi noua vedetă a Braşovului, mijlocaşul dreapta Mihai Roman. „Am avut un meci greu la Vaslui, de unde sunt convins că nu multe echipe vor reuşi să plece cu puncte. Dacă nu am fi pierdut două puncte în meciul cu Astra, puteam spune că am fi avut un start excelent de campionat. Acum ne concentrăm asupra meciului cu Universitatea Craiova, în care trebuie să facem totul pentru a obţine cele trei puncte. Nu va fi uşor, însă sunt convins că putem câştiga meciul cu oltenii. Este important pentru echipă, dar şi pentru suporteri să ne menţinem invincibilitatea pe teren propriu“, a declarat Roman.

Probleme de lot
în ambele tabere

Universitatea Craiova nu va conta la Braşov pe mai vechii accidentaţi, Mitchel şi Dănănae, dar nici pe atacantul Florin Costea, care a fost lăsat acasă. De cealaltă parte, şi braşovenii se confruntă cu probleme de lot. Astfel, Nicolae Constantin s-a accidentat la gleznă în meciul cu FC Vaslui şi va sta aproape două săptămâni cu piciorul imobilizat, Marian Cristescu este nerefăcut după o accidentare mai veche, în vreme ce Cristi Oros este suspendat. În plus, Octavian Abrudan are sinuzită, Alexandru Piţurcă are gripă, iar Ionuţ Voicu acuză dureri la genunchi, toţi trei fiind incerţi. „Avem mai multe absenţe care, sincer, mă pun pe gânduri, dar am un lot numeros şi cred că voi găsi cea mai bună formulă de echipă pentru meciul cu Universitatea. La FC Braşov nu există titulari de drept, joacă cine se pregăteşte cel mai bine în săptămâna premergătoare partidei“, a precizat antrenorul Moldovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

64 COMENTARII