Acasă Sport Amenzi şi suspendări-record pentru panduri

Amenzi şi suspendări-record pentru panduri

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a dictat sancţiuni fără precedent pentru clubul Pandurii Târgu Jiu, obligat să plătească amenzi de peste 450.000 de lei.

Preşedintele şi antrenorul grupării gorjene au primit sancţiuni drastice din partea Comisiei de Disciplină a LPF. Marin Condescu a fost suspendat un an şi amendat cu 300.000 de lei pentru declaraţiile referitoare la comisiile LPF, despre care a spus că funcţionează ilegal, iar Sorin Cîrţu a fost suspendat şase etape şi amendat cu 4.500 de lei pentru eliminarea din jocul cu FC Vaslui. De asemenea, clubul Pandurii a mai fost amendat cu 910 lei, pentru că a acumulat cinci cartonaşe galbene în ultima etapă.
Condescu fusese deja suspendat şase luni şi amendat cu 150.000 de lei pentru nişte declaraţii de presă din sezonul trecut, referitoare la Dinamo Bucureşti. Şeful grupării gorjene nu are de gând să plătească amenzile uriaşe, de peste 450.000 de lei. „Îmi menţin declaraţiile, comisiile sunt ilegale. Ei au impresia că pe criza asta am de unde să dau atâţia bani?“, a replicat Condescu.
Aflat la a şasea eliminare pe banca tehnică a echipei Pandurii, Sorin Cîrţu a fost judecat ca recidivist de către Comisia de Disciplină. „Am fost judecat pentru un motiv aberant. Nu am înţeles de ce am fost trimis în tribună de acel arbitru. Trebuia să mă trimită în tribună că am i-am zis arbitrului «Ce, mă, îţi e frică de Porumboiu şi nu-l atenţionezi pe central că un vasluian a dat cu cotul?». Ăsta e un motiv să pedepseşti pe cineva şi să-l suspenzi? Dar aşa e fotbalul în România“, a replicat Cîrţu. Tehnicianul, care a cumulat 12 etape de suspendare de când este antrenor la Pandurii, a mai primit recent o amendă de 10.000 de lei, deoarece nu s-a prezentat la cursul susţinut de antrenorul Javier Clemente la Bucureşti, pentru antrenorii din primele două ligi. Clubul Pandurii va face apel atât în cazul lui Condescu, cât şi al lui Cîrţu. „În conformitate cu regulamentele, se poate face apel“, a declarat managerul general al pandurilor, Viorel Temelescu. Cîrţu îşi va ispăşi prima etapă de suspendare în partida de la Craiova şi, dacă se va menţine sancţiunea Comisiei de Disciplină,  va reveni pe banca tehnică în etapa a noua, când Pandurii va întâlni în deplasare pe Dinamo Bucureşti.

„Focul e la ei“

Managerul general al gorjenilor, Viorel Temelescu, consideră că în derbiul Olteniei presiunea rezultatului apasă pe umerii „juveţilor“, obligaţi la un rezultat bun, şi nu pe ai elevilor lui Sorin Cîrţu. „În meciul de la Craiova, focul e la ei. Noi am avut două rezultate bune. Dacă vom câştiga ne vom bucura, un meci egal ne va mulţumi, dar nici o înfrângere nu ne va demoraliza. Sper să fie un spectacol, un adevărat derbi oltenesc“, a declarat Temelescu.
Acesta promovează relaţiile de amiciţie între singurele reprezentante ale Olteniei în Liga I, dând uitării tensiunile din returul sezonului tecut, când pandurii au pus o piedică Universităţii Craiova în drumul spre Europa, prin victoria de la Târgu Jiu. „Cred că între noi şi Universitatea Craiova au dispărut de mult sentimentele negative. Pe teren trebuie să fie o întrecere sportivă şi cel mai bun să câştige. Nu a fost nici un scandal în returul campionatului trecut, când noi ne-am apărat şansele în mod corect. Nu am câştigat pe căi neortodoxe. Important e ca publicul să înţeleagă că stadionul şi inimile gorjenilor sunt alb-albastre. Părerea mea este că la acest meci toţi trebuie să gândim cu inima alb-albastră“, a mai afirmat Temelescu.

Exit mobile version