13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchimb de stranieri la SCM-U

Schimb de stranieri la SCM-U

Baschetbaliştii sârbi şi americani care au evoluat sezonul trecut pentru echipa din Bănie au plecat, dar în lotul SCM-U se vor regăsi alţi sârbi şi americani.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a suferit modificări importante în pauza compeţională. Toţi cei cinci străini din lot, sârbii Branislav Tomic şi Alexandar Lekic şi americanii Sidney Holmes, Tyrone Mitchell şi Germaine Green, au părăsit formaţia craioveană. Al şaselea jucător care şi-a încheiat socotelile cu SCM-U este românul Vasile Ştefan.

I-ar fi oprit pe Tomic
şi Holmes

Motivul plecării celor şase nu este legat de lipsa de valoare, deoarece toţi erau jucători de bază, ci totul se rezumă la bani, după cum a explicat chiar antrenorul principal al oltenilor, Paul Nicolae: „Lekic, Tomic, Holmes şi Mitchell au crescut în valoare de la meci la meci, odată cu echipa. Au fost văzuţi de antrenori din ţară, de impresari şi cota lor a crescut. Era normal să aibă pretenţii financiare mai mari, dar clubul nostru nu le-a putut oferi cât cereau. Toţi reprezintă o mare pierdere pentru noi. Îmi pare rău că au plecat, iar cel mai mult regret că nu i-am putut opri pe Tomic şi pe Sidney, jucător aflat în topul clasamentului double-double“.
„Uriaşul“ Branislav Tomic va fi adversarul Craiovei, deoarece s-a transferat la BC Mureş Târgu Mureş, la fel şi Vasile Ştefan, care va juca la Oradea. În ceea ce-i priveşte pe Mitchell, Holmes, Green şi Lekic, aceştia încă nu s-au înţeles cu vreo echipă.
După plecarea celor şase jucători, antrenorii Paul Nicolae şi Marius Toma au reuşit să aducă la SCM-U patru români: Laurenţiu Pacioga, baschetbalist care s-a mai antrenat cu formaţia craioveană şi în iarnă, Rareş Paşca, de la BC Târgovişte, juniorul Andrei Popescu, care ultima dată a evoluat în Elveţia, şi craioveanul Cristian Corneanu, care a jucat la Focşani.

Americani recomandaţi de Theo Evans

Sunt aşteptaţi să sosească în curând în Bănie trei americani: DeWayne Morris (Vancouver Volcanoes), O’Darien Bassett (Saar Pfalz Braves) şi Evan Harris (Harvard). „Pe cei trei americani i-am adus la recomandarea lui Theo Evans, antrenorul celor de la Energia Rovinari. Toţi trei au jucat până acum în campionatul între colegii“, a explicat Paul Nicolae. Zilele trecute, oltenii au făcut un drum la Belgrad (Serbia), unde au urmărit la lucru câţiva jucători sârbi. „Am vrea să aducem unul de 2,08 m, dar şi un conducător de joc care să măsoare 1,91 m“, a adăugat antrenorul craiovenilor.
Echipa din Bănie a început antrenamentele pe 3 august, iar pe 23 august intenţionează să efectueze un cantonament la munte, după care va participa la un turneu de pregătire în Capitală. Campionatul Diviziei A va debuta pe 30 septembrie, dar pe 19 septembrie este programată Cupa României.

Mutările echipei SCM-U Craiova:

Au plecat: Branislav Tomic, Alexandar Lekic, Sidney Holmes, Germaine Green, Tyrone Mitchell, Vasile Ştefan; au sosit: Rareş Paşca, Laurenţiu Pacioga, Andrei Popescu, Cristian Corneanu, DeWayne Morris, O’Darien Bassett, Evan Harris; jucătorii rămaşi din sezonul trecut: Ionuţ Albu, Iulian Corneanu, Dan Răducanu, Elvis Lepădat, Gabriel Andonie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII