17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele au ieşit învingătoare

Româncele au ieşit învingătoare

Tenismana Simona Halep, a opta favorită la câştigarea turneului de la Trnava (Slovacia), a dispus în primul tur de italianca Evelyn Mayr, o jucătoare venită din calificări, cu 6-3, 4-6, 6-0, şi urmează s-o întâlnească în optimile de finală pe jucătoarea cehă Iveta Gerlova (419 WTA). În proba de dublu, Halep a făcut echipă chiar cu Evelyn Mayr, învinsa sa de la simplu, cele două fiind bătute în primul tur, cu 6-4, 4-6, 6-10, de polonezele Magdalena Kiszczynska şi Karolina Kosinska.
Altă tenismană română care a cunoscut succesul este Sorana Cârstea (24 WTA), târgovişteanca de 19 ani obţinând calificarea în turul secund al turneului de două milioane de dolari de la Cincinnatti (SUA). Sorana a învins-o în primul tur, cu un dublu 7-5, pe americanca Meghann Shaughnessy, posesoarea unui wild-card, bifând astfel cea de-a 18-a victorie din acest an, din 35 de partide. Viitoarea adversară a Soranei Cârstea va fi germanca Anna-Lena Groenefeld (50 WTA), care a învins-o pe franţuzoaica Virginie Razzano (nr. 16) cu 6-3, 3-6, 6-4.
Tot la Cincinnatti, dar în proba de dublu, Monica Niculescu şi uzbeca Akgul Amanmuradova au trecut în runda inaugurală de cuplul Laura Granville / Carly Gullickson, scor 6-2, 6-3, iar în turul secund al competiţiei vor evolua împotriva surorilor Alona şi Katerina Bondarenko.
La turneul de 10.000 de dolari de la Innsbruck (Austria), Andreea Mitu a fost eliminată în prima rundă de slovena Polona Rebersak, pierzând cu 6-7 (4), 2-6. În schimb, Ana-Maria Nedelcu a acces în runda a doua, după ce a bătut-o, cu 6-2, 6-0, pe Magdalena Osterle (Austria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS