Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Perspective de cupe europene
Energia Pandurii Târgu Jiu a arătat în amicalele cu „U“ Cluj-Napoca, disputate la sfârşitul săptămânii la Târgu Jiu, ambele câştigate cu 33-26 (17-9), respectiv 32-30 (17-19), că are forţa să-şi îndeplinească obiectivul în sezonul 2009-2010, adică participarea în cupele europene. „Au fost două meciuri bune şi sunt mulţumit de stadiul în care ne aflăm. La unii dintre jucătorii care au venit în această vară s-a văzut „rasa“, cum se spune. Kukrika, Kapular, ambii sunt jucători de valoare. Humberto mai are până se acomodează. Trebuie lucrat cu el la relaţiile de joc, Vukas îşi va intra în formă pe la începutul campionatului. A avut o perioadă în care nu a jucat, fiind operat de apendicită şi acum îşi intră în formă. Criciotoiu trebuie să aibă mai mult curaj pentru că are putere şi posibilităţi fantastice ca stângaci. Cu Szabo o să luăm luni o decizie după ce ne vom consulta cu conducerea clubului. Nu este ceea ce am crezut eu. Sistemul de apărare 6-0 nu a prea mers. 5-1 îi bagă mai mult în mişcare şi funcţionează foarte bine cu Enache, care imprimă ritm echipei. Cred că asta va fi apărarea noastră de acasă, 5-1 nebunesc“, a concluzionat antrenorul Energiei, Vasile Stângă. Înaintea primei partide, Energia şi-a prezentat lotul de jucători cu care va aborda viitoarea ediţie de campionat, aceştia fiind: Florin Dragomir, Adrian Rădulescu, Constantin Motoi (portari) – Andrei Păiuş, Mădălin Truică, Julien Humberto, Zvonimir Kapular, Darius Apolzan, Ionuţ Mazilu, Bogdan Criciotoiu, Andrei Enache, Milan Vukas, Ante Kukrika, Gabriel Florea, Paul Giotoiu, Andreas Szabo şi Valentin Popescu.
Cristi PEPTAN

Stângă cere demisia lui Gaţu
Antrenorul echipei de handbal masculin Energia Târgu Jiu, Vasile Stângă, consideră că preşedintele FRH, Cristian Gaţu, ar trebui să-şi prezinte demisia după ce a recunoscut că a ştiut despre faptul că Aihan Omer şi Petre Paleu au încercat să le ofere bani arbitrilor danezi înaintea barajului pentru CM cu Muntenegru. Stângă crede că, în aceste condiţii, naţionala României ar putea fi suspendată din competiţiile internaţionale, aşa cum au fost sancţionaţi şi Aihan Omer, şi Petru Paleu. „Cred că trebuie să-şi dea demisia Gaţu. Mi-e frică să nu se autosesizeze Federaţia Europeană după declaraţia asta şi să dea o suspendare echipei naţionale. Gaţu e iresponsabil, nu ştiu cum a putut să declare aşa ceva. Mi-e frică să nu se întâmple lucruri mai rele. A recunoscut că a dat 30.000 de euro la unul şi 30.000 la altul. Nu ştiu cum au dat banii“, a afirmat Stângă, punctând că nu este interesat în prezent de postul de preşedinte al FRH: „Mi-am propus să mai antrenez câţiva ani şi după aceea trec la munca de birou“.
Cristi PEPTAN

Vaşciuk, încă o săptămână în probe
Tehnicianul principal al echipei Oltchim, Radu Voina, nu s-a putut decide asupra valorii jucătoarei Olga Vaşchiuk, venită în probe la campioana României. Voina pare mulţumit de calităţile interului de 22 de ani, dar a decis să o mai ţină în probe încă o săptămână, handbalista venită de la Galiceanka Lvov urmând să joace pentru Vâlcea la „Memorialul Constantin Stănculescu“, care va avea loc pe 15 şi 16 august. În cazul în care nu va fi păstrată în lot, Olga Vaşciuk ar putea ajunge tot în Liga Naţională, de ea interesându-se şi Oţelul Galaţi. „Nu ne-am putut decide în privinţa ei după numai câteva antrenamente. Cert este că are calităţile necesare pentru a juca la o echipă de top din Europa, aşa cum este Oltchim. Din câte am văzut, i-a plăcut şi lui Radu Voina, rămâne de văzut la finalul acestei săptămâni dacă va rămâne sau nu la noi. Cert este că într-un top al handbalistelor din lot, Olga nu este pe ultimele cinci poziţii. Are şi avantajul că este liberă de contract şi nu vom plăti bani pe ea în cazul în care o vom transfera“, a concluzionat „vicele“ Oltchimului, Petre Berbecaru.
Andi NICULESCU

Sorana, întrecută de Storsur
Calificată pentru prima dată în semifinalele unui turneu de categoria „Premier“, tenismana Sorana Cârstea (28 WTA) a fost învinsă la Los Angeles de Samantha Stosur (19 WTA), jucătoarea australiană administrându-i un sec 6-3, 6-2. Pentru pragul atins, Sorana Cârstea a fost răsplătită de organizatorii competiţiei cu 200 de puncte WTA şi cu 28.750 de dolari. Săptămâna aceasta, târgovişteanca de 19 ani va participa la un nou concurs în Statele Unite, la Cincinnati, unde o va întâlni în prima rundă pe americanca Meghann Shaughnessy, posesoarea unui wild card. Tot în semifinalele turneului de la Los Angeles a pierdut şi Monica Niculescu, dar în proba de dublu, unde a făcut pereche cu Vania King (SUA). Cele două au ratat calificarea în finală, după ce au pierdut meciul cu Chia-Jung Chiang (Taiwan) şi Zi Yan (China), la capătul a trei seturi, scor 1-6, 6-2, 11-9. Pentru calificarea până în semifinalele turneului, Niculescu şi King au primit un cec de 9.000 de dolari şi 200 de puncte WTA.
Alexandru VÎRTOSU

Anglia s-a retras de la CM de teama teroriştilor
Reprezentativa de badminton a Angliei s-a retras de la Campionatul Mondial din India, deoarece echipa era o potenţială ţintă a unui atac terorist. Decizia Federaţiei Engleze de Badminton a venit în urma unor informaţii conform cărora gruparea teroristă Lashkar-e-Taiba a ameniţat competiţia care va începe astăzi la Hyderabad şi se va termina sâmbătă. „A fost o hotărâre greu de luat, care nu ne-a plăcut. După Jocurile Olimpice, această competiţie este cea mai importantă, dar nu suntem pregătiţi să riscăm siguranţa jucătorilor noştri, a antrenorilor sau a oricărei persoane din staff. Am ascultat şi sfatul venit de la Ministerul de Externe. Am fost tot timpul în legătură cu cei de acolo în ultimele zile. Concluzia este că siguranţa echipei este mai importantă şi toţi vor reveni acasă imediat“, a spus preşedintele forului englez, Adrian Christy. „Este dezamăgitor, mai ales după ce am avut parte de o perioadă bună de pregătire la Doha, săptămâna trecută. Sportivii noştri erau pregătiţi, dar până la urmă siguranţa lor este prioritară înaintea performanţei“, a afirmat, la rândul său, directorul sportiv al lotului naţional, Ian Moss.
Alexandru VÎRTOSU

Hardy a mai doborât un record
Înotătoarea americană Jessica Hardy a bătut un nou record mondial în proba de 100 m bras, fiind înregistrată cu timpul de 1’04”45/100 în cadrul campionatelor internaţionale de nataţie ale SUA (US Open) care se desfăşoară în localitatea Federal Way, din statul Washington. Precedentul record, 1’04”84/100, aparţinea tot unei americance, Rebecca Soni, şi fusese stabilit cu zece zile în urmă la Campionatele Mondiale de la Roma. Jessica Hardy, care se află într-o situaţie ambiguă, suspendarea de dopaj fiindu-i ridicată, iar cazul ei figurând la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport, după un apel al FINA şi AMA, a stabilit un al doilea record mondial în două zile, după ce a reuşit 29”95/100 la 50 m bras.
Alexandru VÎRTOSU

Exit mobile version