22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai prolific deţinător de recorduri

Ashrita Furman, de 54 de ani, a fost desemnat cel mai prolific deţinător de recorduri din lume. El a primit acest titlu după ce a demonstrat că este cel mai bun din lume la 100 de activităţi. Printre reuşitele sale se numără realizarea a 27.000 de sărituri, efectuarea de tumbe pe o distanţă de aproape 20 de kilometri şi tăierea în aer a 27 de mere cu ajutorul unei săbii. Cu toate acestea, bărbatul, care şi-a dedicat ultimii 30 de ani pentru a deveni cel mai bun din lume, se antrenează deja pentru altă încercare, aceea de a parcurge cel mai repede 1,6 kilometri, fugind cu labe de înot în picioare.
De-a lungul timpului, Ashrita a doborât 236 de recorduri mondiale, dar a intrat în istorie pentru deţinerea simultană a 100 de titluri. De atunci, două dintre performanţele sale au fost deja doborâte, însă titlul de cel mai prolific deţinător de recorduri nu îi este încă ameninţat, deoarece diferenţa dintre el şi cel de pe locul secund este de aproximativ 20. „În copilărie, nu eram interesat de nici un sport sau activitate fizică, dar am ajuns într-un punct în care toate s-au schimbat. Legătura dintre minte şi corp a devenit un aspect foarte important pentru mine, iar datorită încurajărilor oferite de Sri Chinmoy am decis să îmi supun corpul la încercări extreme cu ajutorul meditaţiei. Curând, mi-am dat seama că limitele sunt doar în mintea noastră. Am fost mereu pasionat de Guinness Book, iar noua mea concepţie despre viaţă m-a determinat să cred că oricine este în stare să îşi depăşească limitele“, a afirmat Ashrita Furman.

Geri Halliwell a primit un cadou de… 260.000 de euro

Cântăreaţa Geri Halliwell a împlinit vineri 37 de ani, iar iubitul ei, Henry Beckwith, i-a oferit în dar un Lamborghini gri, estimat la 260.000 de euro. În plus, aristocratul Beckwith, care se întâlneşte cu fosta Spice Girl de doar cinci luni, i-a pregătit acesteia o petrecere-surpriză la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Knightsbridge.
Cei doi îndrăgostiţi au ales să-şi încheie seara într-un club de noapte, unde s-au întâlnit cu Baby Spice, Emma Bunton şi comedianul Alan Carr.
Se pare că toată lumea s-a distrat de minune, iar la ora 3.30, când toţi au plecat spre casele lor, Geri şi Henry au decis să continue petrecerea… în intimitate.

Un căţel a înghiţit o săgeată de 25 cm lungime

Un căţel a fost dus de urgenţă la Spitalul veterinar din Swanley, Marea Britanie, după ce a înghiţit o săgeată de plastic de 25 de centimetri lungime.
Stăpâna animalului crede că acesta a înghiţit săgeata în timp ce se juca în camera fiicei sale de şapte ani. La un moment dat, stăpâna a auzit un schelălăit şi tuse, însă nu a observat nimic anormal pe moment. „A doua zi, Betty (căţelul – n.r.) a început să vomite, nu a mai mâncat nimic şi nici măcar nu se mai mişca, deşi de obicei e un câine foarte jucăuş“, a explicat stăpâna, Emma Watson.
Animalul a fost dus imediat la clinica veterinară, unde medicii au reuşit să-i scoată săgeata din corp. „M-a surprins lungimea săgeţii şi faptul că traversa corpul lui Betty de la un capăt la altul. L-am operat imediat, pentru că săgeata putea să-i străpungă stomacul“, a spus medicul chirurg. „După acest episod, Betty nu şi-a învăţat lecţia, deoarece, după câteva zile, a încercat să mănânce telecomanda de la televizor“, a adăugat stăpâna animalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS