12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa merge la pomul lăudat

Ştiinţa merge la pomul lăudat

Gaz Metan Mediaş – „U“ Craiova
Stadion „Municipal Gaz Metan“, astăzi, ora 18.00 – GSP TV.
Formaţii probabile:
Gaz Metan Mediaş:
Vîtcă – Kratochvil, Hoban, Markovic, Marovic – Kubala, Cr. Todea, Eric de Oliveira, Pîrvulescu – Boaru, Cr. Bud. Antrenor: Cristi Pustai.
„U“ Craiova: S. Lung – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Şoavă – Prepeliţă, Dilevski, Wobay, Rose – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Vor arbitra: M. Balaci – Oct. Şovre, M. Velicu.

Gaz Metan Mediaş a fost mină de puncte pentru juveţi în sezonul trecut, iar oltenii speră ca istoria să se repete, chiar dacă ştiu că îi aşteapă un meci dificil.

Alb-albaştrii au plecat la Mediaş cu speranţa că vor putea reedita victoria din sezonul trecut, când i-au umilit cu 5-2 pe ardeleni. Desigur, în acest debut de sezon, şi o reuşită la limită ar face bine oltenilor, după ce etapa anterioară au trecut pe lângă victoria cu „câinii“. Gaz Metan are avantajul terenului propriu, însă poate fi prinsă pe picior greşit din cauză că nu şi-a făcut încălzirea în acest campionat, primul meci al ardelenilor, cel cu FC Vaslui, fiind reprogramat pentru a da posibilitatea moldovenilor să pregătească returul cu Omonia. La Mediaş, gazdele promit că nu vor mai fi la fel de naive ca la întâlnirile precente, ba chiar au transmis că vor să răzbune eşecurile anterioare în faţa oltenilor. Declaraţiile fotbaliştilor lui Cristi Pustai ar trebui să-i pună în gardă pe jucătorii craioveni, care ştiu foarte bine că meciul se joacă doar pe teren. Judecând după valoarea lotului, dar şi după pretenţiile Craiovei, Ştiinţa îşi poate permite să viseze la un succes pe „Municipal“.
Delegaţia Universităţii a părăsit miercuri după-amiază Bănia, înnoptând la Sibiu, la hotelul Golden Tulip. În oraşul de pe Cibin, elevii lui Daniel Mogoşanu au făcut o uşoară dezmorţire, dar şi „băi“ de mulţime, fanii Ştiinţei din Sibiu venind să îi încurajeze pe jucătorii olteni, cu care au vorbit şi s-au fotografiat. Ieri la prânz, juveţii au ajuns la Mediaş, fiind cazaţi la hotelul BinderBubi.

Rose se vede mijlocaş

Fundaşul Universităţii Craiova Joshua Rose a declarat că se simte mai bine mijlocaş stânga, unde speră să joace şi la meciul cu Mediaş. „Prefer să evoluez la mijloc, mă simt mai bine pe acest post, dar voi evolua acolo unde este nevoie de mine, unde mă solicită antrenorul. Cu Internaţional am intrat atacant şi mi-a plăcut în acea zonă, iar Şoavă se descurcă foarte bine în postura de fundaş stânga“, a spus Rose.
În ceea ce priveşte meciul de astăzi, australianul a comentat: „Sezonul precedent a fost 5-2, dar nu cred că se mai poate repeta acest scor. Ne aşteaptă un meci mult mai greu decât atunci. Aş vrea să marchez din nou două goluri, însă cel mai important este să obţinem cele trei puncte. Nu contează cine înscrie, echipa să joace bine şi să învingă“.
Joshua Rose a vorbit şi despre concurenţa pe posturi, văzând o luptă aprigă între juveţi pentru titularizare. „Este foarte greu în acest sezon, fiindcă toţi trebuie să luptăm pentru un loc în primul 11. Suntem mai puternici ca înainte, există concurenţă pe posturi şi trebuie să munceşti toată săptămâna pentru a avea şansa de a intra în formula de bază. În stânga pot evolua atât Florin, cât şi Mihai Costea, în dreapta şi Wobay, şi Prepeliţă“, a adăudat „cangurul“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII