10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMunicipalul, teren minat pentru adversarii pandurilor

Municipalul, teren minat pentru adversarii pandurilor

Gorjenii nu vor să lase garda jos acasă nici în sezonul 2009-2010, indiferent de calibrul adversarului. Calificată în play-off-ul Europa League, FC Vaslui se anunţă un oponent dificil, disecat însă de Sorin Cîrţu.
„Întâlnim o formaţie foarte bine pusă la punct, cu un moral foarte bun. Am văzut meciurile cu Omonia Nicosia şi cred că s-au calificat meritat. Omonia nu reprezintă un adversar de speriat, dar a fost o calificare aprig disputată, iar vasluienii au făcut faţă. FC Vaslui e o echipă matură, masivă, cu jucători redutabili în lupta unu la unu. Au trei jucători greu de combătut: Wesley, Burdujan şi Gerlem. Este echipă grea, dar nu perfectă. Au şi ei problemele lor“, a spus Cîrţu.
Wesley pare inamicul numărul unu pentru gorjeni, însă pericolele îi pândesc pe olteni la tot pasul, de la mijloc în sus.
„Wesley e un jucător care îşi pune amprenta asupra jocului lor. Vom încerca să-l blocăm. Au forţă de joc individuală foarte mare, apelează mult la duelurile unu la unu. Ne facem oricum temele. Sunt fotbalişti pe care îi cunoaştem, am jucat şi anul trecut împotriva lor, chiar dacă unii au fost pe la alte echipe“, a continuat tehnicianul.
Sorin Cîrţu cunoaşte însă şi slăbiciunile adversarului, dar şi secretul invincibilităţii pe teren propriu din sezonul trecut, când la Târgu Jiu doar FC Timişoara s-a impus în mandatul său.
„Dacă abordăm partidele ca anul trecut, vom reuşi să păstrăm aceeaşi linie şi anul acesta. Nu a prea bătut nimeni la Târgu Jiu sezonul trecut. Nu vreau să văd o schimbare de atitudine. S-ar putea ca la ei să apară şi noutăţi în echipă faţă de jocul de la Nicosia, pentru a evita starea de oboseală. Şi dacă stai şi te bate soarele în cap oboseşti, dar să mai şi joci în condiţiile de la Nicosia!“, a afirmat tehnicianul.

Lazic, convocat pentru jocul cu Vaslui

Deşi nu semnase până ieri contractul de joc cu Pandurii Târgu Jiu, Predrag Lazic a fost convocat de Sorin Cîrţu în lot pentru jocul cu FC Vaslui.
„Lazic poate să joace 20-25 de minute cu FC Vaslui la nivelul de antrenament pe care îl are. De asta am insistat să se legitimeze până la ora jocului. Nu va semna un contract mai mare de doi ani. Are 27 de ani, să vedem ce randament va da în primul sezon şi, în funcţie de asta, prelungim contractul sau nu. Nu mai vrem angajamente pe mai mulţi ani“, a spus Cîrţu.
Sârbul s-a înţeles cu oficialii grupării gorjene, însă trebuie să facă dovada că este jucător liber de contract.
„Cu Lazic purtăm încă discuţii, nu a semnat pentru că nu ştim care e statutul său la CS Otopeni. Trebuie să vedem dacă e jucător liber de contract şi după aceea vom semna“, a spus preşedintele Marin Condescu.
Mijlocaşul sârb a şi debutat la Pandurii, în amicalul disputat la Târgu Jiu cu divizionara secundă FC Drobeta, scor 1-1, joc în care Sorin Cîrţu nu a rezistat pe banca tehnică decât 40 de minute. Enervat de un fault asupra lui Rusu, acesta a plecat la vestiare după ce în prealabil a intrat în conflict cu oficialii echipei din Severin, lăsând echipa în grija lui Mircea Irimescu. Pandurii a evoluat în formula: Mingote – Rusu, Lima, Rada, Diaconu – Basara, Nalaţi, Murgan, Dedu – Lazic, Arrieta. Au mai jucat: Livşit – Pleaşcă, Tătaru, Vlăduţi, Luţu. Au marcat Vlăduţi (‘77), respectiv Stoica (‘56).

Cîrţu, amendat

LPF a decis ca tehnicienii Sorin Cîrţu, Petre Grigoraş, Dorinel Munteanu, Viorel Hizo şi Ştefan Stoica să fie penalizaţi cu câte 10.000 de lei pentru că au lipsit de la prezentarea realizată de antrenorul Javier Clemente, în luna iulie, tehnicienilor din România. Cîrţu nu s-a prezentat deoarece în acea perioadă a organizat nunta fiicei sale. „Trebuia să plec de la nuntă, să-mi las invitaţii ca să merg la conferinţă? L-am anunţat pe Mircea Rădulescu (directorul Şcolii de Antrenori – n.r.). Aceste conferinţe ar trebui puse la sfârşitul campionatului, să transmitem ceva jucătorilor, nu la începutul sezonului. Degeaba ne spunem punctele de vedere. Când nu participi la şedinţă te pedepsesc, iar când îţi spui punctul de vedere nu te ia nimeni în seamă“, a comentat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS