3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDulcea răzbunare a Timişoarei

Dulcea răzbunare a Timişoarei

Fostul dinamovist Mircea Lucescu a fost primit cu ostilitate pe arena „Dan Păltinişanu“, convingându-se de faptul că suporterii bănăţeni nu uită şi nu iartă.

22.000 de suporteri fanatici ai trupei lui Neluţu Sabău şi-au purtat miercuri seară favoriţii spre play-off-ul Ligii Campionilor. După 2-2 la Doneţk, FC Timişoara a remizat şi acasă, 0-0, cu Şahtior, ultima deţinătoare a Cupei UEFA. Sărbătoarea a fost totală, mai ales că succesul a fost obţinut în faţa echipei antrenate de fostul dinamovist Mircea Lucescu, pe care bănăţenii îl consideră unul dintre cei mai mari duşmani ai formaţiei lor.
Fanii prezenţi miercuri seară pe arena „Dan Păltinişanu“ l-au primit cu ostilitate pe Lucescu, pe care îl acuză de retrogradarea echipei bănăţene în anul 1987, pe vremea când acesta pregătea Dinamo. În urma unui joc pierdut în faţa Politehnicii, Mircea Lucescu ar fi intrat în vestiarul alb-violeţilor şi i-ar fi ameninţat pe aceştia că vor retrograda pentru că au îndrăznit să învingă echipa Miliţiei, lucru care s-a şi întâmplat. „În ‘87 ne-ai retrogradat, să nu crezi, câine, că te-am uitat“, scria pe bannerul afişat miercuri seară de galeria echipei din Timişoara.

Ameninţaţi cu
suspendarea terenului

Lui Lucescu nu i-a căzut bine atmosfera ostilă de pe „Dan Păltinişanu“. El s-a declarat extrem de indignat de faptul că a fost huiduit de suporteri, apreciind că aceştia nu sunt „public de fotbal“. Mai mult decât atât, fostul dinamovist i-a ameninţat voalat pe timişoreni cu suspendarea terenului de către UEFA, însă a dres apoi busuiocul şi a spus că nu va face plângere la forul fotbalistic european. „Îi felicit pe cei care au venit la stadion să îşi susţină echipa şi am numai dispreţ faţă de altă parte a spectatorilor, care nu a arătat că e public de fotbal. Eu cred că, dacă bannerele pe care le-au afişat ei ar ajunge la UEFA, terenul poate fi suspendat, pentru că e ceva incredibil. Nu am să fac însă nimic în acest sens, din respect pentru Sabău, Timişoara şi Iancu“, a precizat Mircea Lucescu.
Tehnicianul lui Şahtior i-a urat echipei bănăţene să acceadă în grupele Ligii Campionilor, mulţi dintre cei prezenţi la conferinţă spunând însă că Lucescu a făcut această declaraţie doar din complezenţă. „Le urez succes celor de aici şi sper ca eforturile Timişoarei cu noi să nu rămână în zadar. Să reuşească o calificare, cu toate că va avea alte două meciuri foarte grele“, a spus fostul dinamovist.

„Il Luce“ şi-a motivat insuccesul

Mircea Lucescu a identificat şi cauzele pentru care echipa sa a ratat calificarea. În opinia tehnicianului lui Şahtior, insuccesul a fost pricinuit de terenul prost, jucătorii brazilieni ai formaţiei ucrainene, care „nu au pus piciorul“, defensiva timişoreană, care „s-a apărat cu dinţii“, dar şi de el însuşi, pentru că a întârziat o schimbare. „Calitatea terenului a fost foarte proastă aici, am şi vorbit cu Neluţu Sabău înainte de meci. A fost greu pentru ambele echipe, dar cea care atacă are mai multe dificultăţi. A fost şi teama unora dintre brazilienii noştri, care au tras piciorul când au văzut că întâlnesc o echipă care s-a dublat şi redublat. Am greşit şi eu că nu l-am trimis mai devreme pe Gladki, am insistat prea mult cu Jadson. Mă aşteptam ca timişorenii să se apere cu dinţii după acel 2-2 de la Doneţk, iar noi nu am avut jucători care să dea o astfel de bătălie“, a spus Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII