16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie la limită pentru Jerry Gane

Victorie la limită pentru Jerry Gane

Ceferiştii au susţinut ieri penultimul test de verificare înainte de a primi „botezul“ Ligii a II-a.

Gaz Metan CFR Craiova a învins cu 2-1 formaţia Minerul Mătăsari, după un meci în care cele două echipe au rulat foarte mulţi jucători. Partida nu a fost spectaculoasă, în schimb, a avut parte de unele durităţi, Alin Văcaru de la oaspeţi şi portarul craiovean Mihai Neagoe fiind eliminaţi de arbitrul Edi Constantinescu. În prima repriză, Gaz Metan CFR a evoluat în alb-albastru, Jerry Gane trimiţând în teren următorii jucători: Râmniceanu – Buleică, Feleagă, Cruşoveanu, L. Preda – Buzărnescu, Rioşeanu, Pătrană, Mitroi – S. Chivu, Popovici. Noul antrenor al ceferiştilor şi ajutorul său, Dragoş Bon, au încercat permanent să corecteze greşelile elevilor lor, sperând să pună echipa pe picioare în cel mai scurt timp, în condiţiile în care campionatul bate la uşă. Craiovenii au avut o posesie mai bună şi au marcat primul gol în minutul 29, prin Pătrană, după o lovitură liberă.
După pauză, Gaz Metan CFR a schimbat echipa, dar şi tricourile, îmbrăcându-le pe cele galben-vişinii. Trifu a mărit avantajul craiovenilor la 2-0 în minutul 62, însă oaspeţii, profitând de o greşeală pe partea dreaptă a apărării Gazului, au ajuns periculos în careu în minutul 69, obţinând un penalti, transformat de C. Popescu. În partea a doua a jocului, craiovenii au evoluat în formula: Vulpescu – Vîrlan, I. Popescu, Băiţă, Cruşoveanu – Neacşa, Ştefan, Stanciu, M. Gheorghe – Trifu, Gogoşoiu. Au mai intrat: M. Neagoe, Crăciun, Mirescu, Ţiclea şi Turculeţ.

Obiectiv: evitarea
retrogradării

„A fost un test util, prin care mi-am făcut o idee despre jucătorii care evoluează aici. Pentru sâmbătă, am găsit un adversar, Armata Craiova, deşi mi-aş fi dorit o echipă de Liga a II-a, apoi voi stabili şi lotul cu care voi ataca sezonul. Mie îmi place să am un lot de 26 de jucători, de aceea va trebui să mai renunţ la anumiţi fotbalişti, în condiţiile în care acum sunt la echipă peste 35. Oricum, există un nucleu de jucători buni, unii mai în vârstă şi cu experienţă, alţii tineri, dar talentaţi, însă pentru a forma o echipă competitivă avem nevoie şi de experienţă, şi de tinereţe. Astăzi (ieri – n.r.) am văzut lucruri bune, dar şi mai puţin bune. Pe acestea din urmă sperăm să le putem elimina cât mai repede pentru că timpul ne presează. Pentru mulţi dintre actualii jucători din lot, meciul cu Universitatea Cluj va fi botezul Ligii a II-a. Obiectivul pentru acest sezon este evitatea retrogradării“, a spus Gane după meci.
Pentru a putea să-şi dispute meciurile pe „Depou“, Gaz Metan CFR a efectuat o serie de modernizări la stadion. Au fost montate 1.000 de scaune, au fost instalate bănci de rezervă noi, iar vestiarele au fost reamenajate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU