10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana, victorie mult aşteptată

Sorana, victorie mult aşteptată

Cu toate că în trecut se descurca excelent pe suprafaţa dură, Sorana Cârstea a obţinut abia marţi seară prima victorie pe „hard“ din acest an. S-a întâmplat în primul tur al WTA-ului de 700.000 de dolari de la Los Angeles (SUA), târgovişteanca de 19 ani, cea mai bine clasată româncă în clasamentul mondial (locul 28) dispunând în două seturi, scor 6-4, 7-5, de portugheza Michelle Larcher de Brito (109 WTA).
Sorana Cârstea se va duela pentru un loc în turul trei cu daneza Caroline Wozniacki (8 WTA), buna sa prietenă, pe care a învins-o în ultima dispută directă, la ediţia din acest an a Roland Garros-ului, scor 7-6(3), 7-5. Cele două au făcut pereche la dublu şi la Los Angeles, fiind eliminate în primul tur, scor 6-1, 4-6, 5-10, de Chia-Jung Chuang (Taipei) şi Yan Zi (China).
Pentru victoria sa din primul tur, Sorana Cârstea şi-a asigurat un cec de 3.830 de dolari şi 40 de puncte WTA.

Niculescu, complexată în faţa lui Stosur

Spre deosebire de Sorana Cârstea, Monica Niculescu nu a reuşit să treacă de runda
inaugurală a turneului de la Los Angeles. Sportiva noastră trebuia s-o întâlnească iniţial pe Marion Bartoli, numai că franţuzoaica s-a retras înainte de începutul competiţiei, şi a primit-o ca adversară pe australianca Samantha Stosur (19 WTA), cea care o eliminase şi săptămâna trecută în optimi la Stanford. De data aceasta, Niculescu a pierdut foarte clar, scor 1-6, 2-6, tensimana de la Antipozi câştigând disputa anterioară cu 6-1, 7-5. Pentru prezenţa în primul tur, Niculescu va primi un cec în valoare de 1.965 de dolari şi un punct WTA.
Monica Niculescu se poate concentra acum pe concursul de dublu, unde face pereche cu Vania King, din Statele Unite. Ele le vor întâlni în primul tur pe Lisa Raymond (SUA) şi Flavia Pennetta (Italia), favoritele trei. Săptămâna trecută, la Stanford, Niculescu a ajuns până în finala la dublu, unde a fost întrecută de surorile Williams. Monica se află pe locul 28 în clasamentul mondial de dublu, fiind cea mai bine clasată dintre românce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS