10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGănănău are uşa închisă la lotul naţional

Gănănău are uşa închisă la lotul naţional

Deşi domină de ani buni categoria 91 kg, pugilistul gorjean Petrişor Gănănău nu a fost inclus de FR de Box în lotul pentru CM, oficialii ignorându-l în urma scandalului provocat de sportiv după Europenele de anul trecut.

Boxerul legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu, Petrişor Gănănău, a redevenit, recent, campion naţional al categoriei 91 kg în competiţia de la Arad, însă centura de campion al României nu-i garantează boxerului gorjean şi prezenţa la viitoarele campionate mondiale. Singurul medaliat al României la Europenele de anul trecut de la Liverpool, unde a participat pe banii clubului CS Pandurii şi ai unui sponsor, Gănănău nu a fost inclus de oficialii FR Box în lotul României pentru mondiale, care a fost anunţat înaintea campionatelor naţionale.
Antrenorul lui Petrişor Gănănău, Ninel Geică, susţine că neconvocarea gorjeanului este o răzbunare a şefilor din Federaţie. „Vor să trimită la Mondiale nişte copii care, sunt convins, se vor întoarce cu buzele umflate. M-aş bucura să vină trei campioni mondiali, dar nu ştiu dacă dintre cei şapte selecţionaţi va trece unul turul trei. Petrişor Gănănău nu este agreat de preşedintele Rudel Obreja sau noi, gorjenii, nu suntem pe placul conducerii FR de Box“, a spus Geică. Totuşi, acesta speră ca directorul CS Pandurii să-l convingă pe Obreja să-şi schimbe opţiunea. „Încercăm cu diplomaţie, domnul Mihai Prunariu va merge la Bucureşti să aibă o discuţie cu domnul Rudel Obreja şi, în funcţie de rezultate, vom lua măsuri. Nu avem nici un leu, cine dă bani pentru valori? Păcat că am ajuns în situaţia asta, că îşi bat joc de munca noastră, de sacrificiul pe care îl facem. Unii dintre sportivi au demonstrat că au valoare, însă nu le este recunoscută“, a completat Geică.

Pugilistul aruncă mănuşa

Boxerul gorjean se crede vânat de cei din Federaţie după ce anul trecut a provocat un scandal la nivel înalt, acuzând lipsa de susţinere din partea FR de Box la CE de la Liverpool, unde Gănănău a fost singurul medaliat din delegaţia României. Petrişor Gănănău nu admite ca un alt pugilist să reprezinte România la Mondiale în limitele categoriei 91 kg, anunţând că este gata să-şi câştige locul în ring. „Aş vrea să particip la Campionatul Mondial unde nu am fost niciodată, dar, după tot scandalul de anul trecut, care nu s-a uitat, nu cred că am şanse. Dacă nu o să particip, nici nu o să las pe nimeni să meargă în locul meu la Mondiale pentru că eu sunt campionul la categoria 91 kg. Cine vrea să meargă în locul meu trebuie să facă meci de selecţie cu mine. Lotul este stabilit din ianuarie şi am văzut că nu am fost propus. Sunt numai copii, care la Campionatele Naţionale nu au arătat mare lucru, sunt la început de carieră. Sunt mulţi cei care îmi pun piedici, unii nu mă mai vor în boxul amator. O să continuăm şi o să le demonstrăm că nu e aşa cum vor ei. Le-am demonstrat că am fost campion şi rămân campion“, a punctat Gănănău.
Pentru medalia de aur obţinută la Campionatele Naţionale pentru seniori de la Arad, Petrişor Gănănău va fi recompensat cu 1.400 de lei. „E păcat că nici la nivelul judeţului Gorj nu ni se respectă valoarea, să fim stimulaţi pentru performanţele pe care le facem. 1.400 de lei valorează medalia de aur a lui Gănănău din care 600 de lei neimpozabili şi 800 impozabili“, a afirmat maestrul Ninel Geică. Clubul CS Pandurii a mai obţinut alte două medalii de bronz la naţionalele de seniori prin Veronel Tărău (57 kg) şi Adrian Motorga (+91 kg).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS