12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPreşedintele TAS îşi susţine decizia în cazul Mutu

Preşedintele TAS îşi susţine decizia în cazul Mutu

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins săptămâna trecută memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, pe 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească lui Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro. Preşedintele TAS, Mino Auletta, a spus presei italiene că avocaţii lui Adrian Mutu pot face apel la o instanţă superioară în acest caz, însă a menţionat că aproape toate recursurile care au fost făcute la Tribunalul Federal Elveţian au fost respinse.
„Avocaţii lui Adrian Mutu au posibilitatea să apeleze la o autoritate superioară. TAS este un organism de drept privat elveţian, deasupra căruia este Tribunalul Federal Elveţian. Până în prezent, în alte 50 de cazuri, exceptând un mic detaliu de formă, toate recursurile au fost respinse. Nu spun că va fi mereu astfel, însă aşa s-a întâmplat până acum“, a declarat Auletta.
Preşedintele TAS a afirmat că, în cazul în care Chelsea şi Mutu vor ajunge la un acord pentru încetarea litigiului, instanţa pe care o conduce nu va interveni.
„Ştiu că există discuţii între Chelsea şi Mutu. Dacă vor ajunge la un acord, TAS nu va interveni. Mutu, în recurs, a încercat să reamintească faptul că nu era un jucător din Uniunea Europeană şi a menţinut aceeaşi linie şi înainte. Despre implicarea lui Juventus în acest caz nu pot spune prea multe. Indiferent de tribunal, acesta trebuie să judece cazul doar după elementele aduse. Dacă Mutu are ceva de spus în privinţa acestui aspect, poate începe o acţiune în acest sens“, a mai spus Auletta.
Referindu-se şi la suma de peste 17 milioane de euro, pe care Mutu va trebui să o plătească grupării londoneze, Auletta a afirmat că aceasta a fost stabilită în funcţie de câteva criterii foarte clare.
„TAS nu a făcut altceva decât, după o atentă considerare şi motivare, să confirme suma instanţei precedente. Cererea iniţială a clubului Chelsea era mai mare de 22 de milioane de euro, iar în acest caz există cifre care se referă la parametrii şi valoarea jucătorului“, a afirmat preşedintele TAS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII