11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCazul Bornescu, în aer

Cazul Bornescu, în aer

Decizia în litigiul pe care portarul îl are cu Universitatea Craiova va fi dată marţi, 11 august.

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF a analizat ieri după-amiază diferendul dintre Mircea Bornescu şi Ştiinţa. După aproape trei ore în care „Jose“ şi reprezentanţii Universităţii au fost audiaţi, oficialii LPF au decis să lase cazul în pronunţare, pentru a studia în amănunt actele. Decizia va fi luată abia pe 11 august.
După cum se ştie, Bornescu a depus un memoriu pentru a deveni liber de contract, acuzând gruparea din Bănie că nu i-a plătit o rată contractuală de 20.000 de euro. Zilele trecute, Mititelu s-a apărat, spunând că, din contră, i-a achitat în avans banii lui „Jose“ şi l-a ameninţat pe acesta că-i va cere un milion daune pentru ce a făcut. „Bornescu nu mai este de vânzare atâta timp cât el ne sfidează. Acum două săptămâni, mi s-au oferit, printr-un intermediar, 100.000 de euro ca să-i dau drumul. Am să vin în faţa presei şi am să demonstrez că Mircea Bornescu are bani mai mulţi decât ar fi trebuit să ia. Tot timpul i-a vrut în avans. O să-i cer toţi banii pe care i-am plătit pe el la Caracal şi cei pe care i-a câştigat de când e la Craiova, dar şi un milion de euro daune pentru ce a făcut. Am cerut 500.000 de euro pentru el, dar a zis că vrea să ia şi el ceva, de aceea m-am răzgândit şi am solicitat 300.000 pentru binele lui. Nu am pretins vreo sumă aberantă. Dacă Bornescu pleacă liber înseamnă că de mâine, poimâine pot să-l ia şi pe Costea, şi pe toţi jucătorii de la Universitatea“, declarase Mititelu.

Frământări la Mediaş

Oficialii formaţiei Gaz Metan Mediaş aşteaptă cu încredere meciul cu Universitatea, sperând într-o victorie de moral în condiţiile în care trupa ardeleană şi-a propus în acest sezon clasarea în primele 12 echipe din Liga I. Gaz Metan a retrogradat sezonul trecut de pe locul 15, dar a rămas în primul eşalon după ce FC Argeş a fost exclusă din Liga I din cauza scandalului de corupţie în care a fost implicată. Cu toate acestea, la Mediaş există o tensiune legată de bani. Deşi au primit salariile pe luna iunie, jucătorii sunt nemulţumiţi că nu au luat primele promise pentru salvarea de la retrogradare, considerând că este şi meritul lor, pentru că, dacă echipa nu termina pe locul 15, atunci nu mai beneficia de avantajul de a juca în locul Argeşului în Liga I. Oficialii medieşeni nici nu vor să audă de varianta fotbaliştilor şi îi îndeamnă să se concentreze la meciurile care urmează. După ce s-a renunţat la Gheorghe Albotă, Gaz Metan a numit ieri doi antrenori secunzi noi, pe Dan Matei şi Flavius Şomfălean. Ardelenii caută şi un preparator fizic, după ce Bebe Bărbulescu şi-a dat demisia. Fanii se pregătesc şi ei pentru disputa cu Ştiinţa, membrii galeriei medieşene anunţând că vor purta tricouri negre la meci, în memoria lui Daniel Palfi, suporterul găzar care s-a sinucis săptămâna trecută.

Gane: Craiova poate învinge Gaz Metan

Ajuns la Gaz Metan CFR Craiova, unde va îndeplini funcţia de antrenor principal, Jerry Gane a vorbit ieri despre marea sa dragoste, Universitatea Craiova, despre care a spus că are toate şansele să ia cele trei puncte la Mediaş. „Universitatea Craiova poate învinge pe Gaz Metan Mediaş. Este o echipă bună. Totul depinde numai de ei. Jucătorii trebuie să facă mai multe decât au făcut anul trecut“, a spus Gane, conform fcuniversitatea.ro. Jerry le-a transmis şi un mesaj fanilor, cerându-le să aibă răbdare să se joace câteva etape pentru a-şi da seama de potenţialul echipei alb-albastre. „Eu cred că Universitatea poate mai mult, dar să nu analizăm după un prim joc, mai ales cu Dinamo. Haideţi să vedem după patru-cinci etape cum se va mişca echipa“, i-a îndemnat Gane pe fanii Ştiinţei. Până una alta, Gane va lua astăzi pulsul noii sale echipe, Gaz Metan CFR Craiova, care va susţine pe stadionul „Depou“ de la ora 11.00, un meci amical împotriva formaţiei Minerul Mătăsari. Sâmbătă, ceferiştii ar fi trebuit să joace împotriva celor de la FC Argeş, dar piteştenii au anunţat aseară că nu pot veni la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII