12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportL-am câştigat pe Lung Jr.

L-am câştigat pe Lung Jr.

„U“ Craiova – Dinamo 0-0
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 15.000.
„U“ Craiova: Silviu Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Şoavă – Prepeliţă, Dilevski, Wobay (’52, Bărboianu), Rose (’59, Dina) – M. Costea, Fl. Costea (’77, Baird). Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Dinamo: Dolha – Scarlatache, D. Grigore, Tamaş, Pulhac – Torje (’61, Ad. Cristea), Rus, N’Doye, Boştină (’61, Zicu) – Dănciulescu (’86, Niculescu), A. Cristea. Antrenor: Dario Bonetti.
Cartonaşe galbene: Dilevski / Tamaş, Pulhac, A. Cristea.
Au arbitrat: Alexandru Tudor – Aurel Oniţa, Mikloş Nagy.

Chiar dacă a pierdut două puncte în meciul cu Dinamo, Ştiinţa se poate bucura pentru prestaţia portarului său, care sâmbără seară a fost de netrecut.

Universitatea Craiova n-a jucat la nivelul pretenţiilor suporterilor săi şi nici la cel al declaraţiilor date înaintea partidei de alb-albaştri, fie ei jucători, antrenori sau conducători. Totuşi, privind partea plină a paharului, trebuie să recunoaştem că, după aspectul jocului, oricare dintre echipe putea da lovitura pe arena din Bănie, rezultatul fiind, din acest punct de vedere, echitabil. Pe lângă punctul obţinut în faţa rivalei Dinamo, Universitatea îşi trece însă în cont încă un câştig, pe Silviu Lung Jr., care avea nevoie de un meci mare pentru a prinde încredere. A fost titular contra „câinilor“ şi a oprit toate mingile trimise spre poartă, demonstrând că este gata să facă uitată plecarea lui Mircea Bornescu de la Craiova.
Jucătorii craioveni, în frunte cu Florin Costea, au apreciat prestaţia lui Silviu Lung Jr. „Dinamoviştii au avut noroc cu Dolha, dar şi noi, cu Silviu Lung, care a scos trei-patru mingi periculoase“, a spus atacantul Ştiinţei. Acesta a fost completat de finanţatorul Adrian Mititelu, care a declarat: „Mă bucur pentru Silviu Lung, mă bucur că nu a luat gol şi asta e cea mai mare victorie. E un portar care va face istorie“.

La un pas de fericire

Meciul nu a fost spectaculos, iar începutul a aparţinut dinamoviştilor, care au avut o ocazie bună în minutul 3, când Torje a scăpat de marcajul lui Şoavă şi i-a centrat excelent lui A. Cristea, dar şutul acestuia din urmă a fost blocat de Lung Jr. Craiovenii au răspuns prin şutul lui Fl. Costea, dar decarul Ştiinţei nu a găsit spaţiul porţii, apoi dinamoviştii au fost la un pas de autogol, Scarlatache respingând în transversală o centrare care îl căuta pe Prepeliţă. Până la pauză, ocazii au avut doar bucureştenii. N’Doye şi Rus l-au încercat pe Silviu Lung Jr. cu câteva şuturi puternice de la distanţă, apoi portarul Universităţii a scăpat fără gol la o triplă ocazie a „câinilor“, Dănciulescu, L. Rus – bară şi Andrei Cristea fiind la un pas de a deschide scorul.
Universitatea a revenit mai mult în joc după timpul de odihnă. Fraţii Costea s-au apropiat şi ei periculos de poarta lui Dolha, dar acesta din urmă a fost la post. Goalkeeper-ul dinamovist a avut o intervenţie de excepţie în minutul 87, când Dilevski a trecut de doi fundaşi bucureşteni din preluare, însă şutul său n-a găsit colţul lung al porţii adverse, Spase ratând şansa de a fi eroul serii la Craiova, într-un meci în care Vali Badea, lăudatul atacant adus de la Steaua, nici măcar nu a ieşit la încălzire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII