22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDiţă, prima campioană naţională pe 2009

Diţă, prima campioană naţională pe 2009

Campionatele naţionale de atletism 2009 au debutat sâmbătă, la Bucureşti, iar prima performeră a României din acest an a fost nimeni alta decât deţinătoarea titlului olimpic la maraton, Constantina Diţă-Tomescu. Atleta olteană s-a impus pe stadionul „Iolanda Balaş-Soeter“, în cursa de 10.000 de metri, cu timpul de 34’48”82/100, fiind urmată de craioveanca Alina Adriana Istudora (CSM Craiova) – 34’58”77/100, şi de Paula Claudia Todoran (CSM Armătura Zalău) – 36’06”.
Constantina Diţă-Tomescu nu ştie sigur dacă va participa la CM de atletism de la Berlin (15-23 august) din pricina problemelor medicale, dar a ales cursa de 10.000 m pentru intrarea în formă. „Din cauza accidentărilor de la picioare nu ştiu dacă voi merge la Berlin. Eu şi aici, la Bucureşti, am alergat cu picioarele în piuneze. La dreptul am problema cu nervul sciatic, iar la stângul am o fibrofisură la tendon. Cu o zi înainte de cursa de 10.000 de metri am făcut infiltraţii“, a spus atleta.
Constantina Diţă-Tomescu a fost încurajată din tribune şi de noul secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), fosta atletă Doina Melinte, care nu a ezitat să declare că olteanca este cea mai bună atletă din lume. Fosta atletă a fost prezentă la cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatelor Naţionale de atletism pentru seniori, câştigată sâmbătă dimineaţă de Constantina Diţă: „Am venit special pentru Puşa. Ea a demonstrat României şi lumii întregi că a fost cea mai bună la cea mai grea probă a atletismului. Îmi doresc foarte multe medalii la ediţia viitoare a Campionatelor Mondiale de atletism, dar cred că până la urmă va fi doar una. Sunt realistă, iar atletismul nu trece printr-o perioadă prea bună“.
Reuniunile principale ale campionatelor au continuat şi aseară, de la ora 18.30, pe stadionul „Dinamo“, acestea fiind ultimul criteriu în completarea lotului României pentru turneul final din Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS