5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportColţul cititorului nervos

Colţul cititorului nervos

Ştiinţa lui Miti

Ştiţi care este gluma (amară, ce-i drept) verii? Faptul că Universitatea nu îl poate păstra pe Bornescu, dar un club aflat cu un picior în faliment şi datorii enorme (Rapid) îi poate oferi ceea ce acesta cere. Credeam că noi vom aduce jucători de la echipele aflate în dificultate (Argeş, Rapid), ca Doman, Grigorie etc., dar, din păcate, este invers.
Din nefericire, patronul a realizat o nouă mârşăvie – cazul Gîngioveanu… Sunt grupuri radicale ale suporterilor însă care vor lua atitudine. Vă spun asta din interior. Dacă în „era Neţoiu“ am fost sclavii lui Dinamo, în „era Mititelu“ suntem sclavii Stelei şi ai Vasluiului, cărora le cedăm puncte şi jucătorii cei mai buni. Diversiunea practicată de club e aceeaşi ca la Andrei Ionescu şi Bornescu: jucătorului i se înscenează un scandal care să îl pună în lumină proastă în faţa spectatorilor, apoi e vândut. Dar nu mai ţine, nu ne puteţi prosti la infinit. Gîngioveanu a fost cuminte, s-a prezentat la echipa a II-a, ce aţi avut cu el? Să te dispensezi cu atâta uşurinţă de căpitanul echipei naţionale de tineret e ceva absurd. Culmea că, în acelaşi timp, căutăm tineri de prin alte ţări, iar pe ai noştri îi umilim. Şi cică vrem să facem echipă de olteni. După logica asta, peste câteva luni, îi înscenăm ceva şi lui Găman, Gogoşoiu sau Firţulescu şi le facem vânt la alte echipe. Sunt jucători la Universitatea care au făcut acte grave de indisciplină şi care acum sunt bine mersi în lot. Da, Baird avea dreptate, patronul e un dictator, iar acest comportament va avea urmări neprevăzute… Toţi suporterii sperau în vara asta că aducem jucători de la Piteşti, fiindcă ei căzuseră în B şi aveam cândva un pact, dar, din păcate, noi suntem cei care dăm jucători. Ştiţi cine are cei mai promiţători tineri din ţară? Steaua, căci, pe lângă B. Stancu, A. Ionescu, îl aduce şi pe Tănase de la Argeş. Ei sunt trei tineri de 21-22 de ani pe umerii cărora se va clădi naţionala României. Acum, când e criză şi nu sunt bani, care e logica în a ceda gratis cel mai promiţător tânăr de la Ştiinţa, fie şi pe un an?
Un lucru cel puţin ciudat: avem fundaşi stânga (Rose, Şoavă, eventual Buşu), iar noi sacrificăm cel mai creativ jucător de la mijloc (Wobay) ca să îl încercăm ca fundaş stânga.
Balaci pleacă, Napoli a fost alungat după ce făcuse echipa, câţiva jucători din Craiova Maxima sunt demonizaţi, pe Cioroianu şi Şt. Stoica, după ce „ne-au scos“, i-am umilit. Aşa cum Dinamo se chinuieşte acum pentru păcatele trecutului, mă tem că aşa va veni în curând şi vremea Craiovei să plătească pentru aceste greşeli care nu se mai termină. Priviţi la Urziceni, la ei e linişte mereu chiar şi când echipa nu joacă şi nu sunt scandaluri. Cât despre patron, e un exemplu de decenţă şi le dă mână liberă colaboratorilor, nu se bagă peste ei.
Cât despre egalul cu Lazio, să nu ne îmbătăm cu apă rece. A fost doar un amical şi, dacă ne amintim, şi Steaua bătea cu 3-1 Roma acum un an într-un amical şi a urmat un an catastrofal pentru ei în „oficiale“…
Mădălin IONESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII