20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPutin a salvat-o pe Tom Tomsk

Putin a salvat-o pe Tom Tomsk

Tom Tomsk, echipa din Rusia care s-a confruntat cu mari probleme financiare în ultimul timp, a primit un ajutor de aproximativ 6,7 milioane de euro din partea a şapte mari companii energetice din Rusia, care au fost de acord să doneze suma respectivă la apelul făcut de prim-ministrul Vladimir Putin.
Potrivit cotidianului italian Corriere dello Sport, formaţia la care a evoluat în trecut şi fundaşul român Pompiliu Stoica a fost ameninţată cu excluderea din prima ligă din cauza datoriilor pe care le-a acumulat către autorităţi, jucători şi staff-ul tehnic. Mai mulţi fotbalişti ai lui Tom Tomsk, dar şi antrenorul Valeri Nepomniaschi au ameninţat că părăsesc echipa din cauza faptului că nu şi-au primit salariile de mai multe luni.
Oficialii grupării din vestul Siberiei au trimis o scrisoare adresată preşedintelui Dmitri Medvedev şi premierului Vladimir Putin, prin care le-au cerut să intervină pentru a salva clubul de la faliment. În consecinţă, liderii de la Kremlin au convocat o întrunire la care au participat preşedintele Federaţiei, Vitali Mutko, dar şi reprezentanţii a şapte dintre cele mai mari companii energetice din Rusia.
La finalul întâlnirii, Mutko a anunţat că Tom Tomsk va beneficia de un sprijin financiar în valoare de aproximativ 6,7 milioane de euro, deşi suma pe care conducătorii formaţiei siberiene au solicitat-o a fost de nouă milioane de euro. Diferenţa de bani va fi completată cu ajutorul unor ivestitori locali.
După primele 14 etape ale competiţiei interne, Tom Tomsk, grupare care provine dintr-un oraş cu 500.000 de locuitori, important centru universitar, ocupă poziţia a 11-a, cu 16 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS