10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMinculescu: Trebuie să batem şi acum pe Dinamo!

Minculescu: Trebuie să batem şi acum pe Dinamo!

Cel mai aprig şi mai dedicat suporter al Ştiinţei, Cristi Minculescu, crede că derbiul cu Dinamo din prima etapă a campionatului este mai dificil decât meciul din aprilie, atunci când oltenii lui dragi au învins „câinii roşii“ cu 2-0.

– Cum vă mai simţiţi, ce mai faceţi?
– Sunt bine… Doar că, în baza unor estimări medicale, profesorii din Germania care m-au operat mi-au spus să fac doar un turneu pe săptămână până în martie 2010. Cum spuneam, mă simt foarte bine, iar la soţia mea nici nu se simte că a avut o intervenţie chirurgicală. Şi-a revenit foarte bine şi într-un timp foarte scurt, ea fiind şi o persoană optimistă de felul ei, în comparaţie cu mine. Eu sunt mai circumspect.

Ştiinţa este cea mai frumoasă echipă

– Ce mai ziceţi de iubirea alb-albastră?
– Eu nu zic nimic. Eu sunt un suporter obişnuit al Universităţii Craiova, nu ştiu şi nici nu mă interesează chestiuni colaterale, cele din aşa-zisa bucătărie internă a clubului. Pentru mine, chiar dacă repet pentru a nu ştiu câta oară, Ştiinţa este cea mai frumoasă echipă pe care a avut-o fotbalul românesc! Eu mă gândesc acum doar la debutul Ştiinţei în noul campionat, la acest meci cu Dinamo, de pe „Central“, din prima etapă a noului campionat.
– Emoţii?
– Sper din toată inima să debutăm cu o victorie! Vă spun însă că meciul mi se pare mai greu decât cel din aprilie, din returul campionatului trecut, atunci când i-am bătut pe dinamovişti cu 2-0.
– Ştiinţa întotdeauna în derbiurile cu Dinamo şi Steaua a jucat altfel, cu altă dăruire, mai ales acasă, aşa cum este şi derbiul din prima etapă a campionatului care începe pe 1 august…
– Ştiu bine istoria alb-albaştrilor, cunosc puterea lor de mobilizare în derbiurile de tradiţie, dar mă gândesc, printre altele, şi la căldura de la ora aceea. Ştiu că există nocturnă pe „Ion Oblemenco“, dar oricum o să fie probabil cald… Eu aş fi preferat să jucăm cu Dinamo mai încolo, mai în toamnă… Probabil că vom juca împotriva lui Dinamo duminică, 2 august. Repet, sper să batem! Cum spuneam, acum va fi mult mai greu decât acel meci din aprilie. Dinamo avea pe atunci unele probleme, iar noi deja aveam la activ un meci bun, cel cu campioana en-titre CFR Cluj. Indiferent cât de greu va fi acum, trebuie să batem pe Dinamo! Doamne fereşte de alt rezultat…

Suporterii Ştiinţei să vină la toate meciurile!

– Veniţi la meci?
– Aş veni, dar n-am cum, nu am voie. Până în martie 2010, trebuie să evit incintele aglomerate. Eu încă sunt cu imunitatea jos, ca să zic aşa. Tare aş fi venit la un asemenea derbi cu Dinamo! Am fost pornit să vin la Craiova la meciul decisiv pentru calificarea în Europa League, din ultima etapă a campionatului trecut, cel cu FC Vaslui. Am sunat însă în Germania şi profesorul mi-a reamintit ca măcar până la anul, când se face un an de la operaţiile mele, să evit aglomeraţiile. Asta este, n-am încotro. Voi fi alături de echipa mea, Ştiinţa, îi voi „încuraja“ pe băieţi 90 de minute, dar din faţa televizorului.
– Un mesaj pentru suporterii Universităţii?
– Păi, ce să le spun eu? Să vină la meci! Şi nu doar la cel cu Dinamo, ci la toate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII