12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncidente grave la Turul Franţei

Incidente grave la Turul Franţei

O persoană a decedat sâmbătă, în cea de-a 14-a etapă a Turului Franţei, după ce a fost accidentată de un motociclist al Gărzii republicane. Femeia, de 61 de ani, a fost lovită de motociclist în timp ce traversa în localitatea Wittelsheim, situată la 38 de kilometri de Colmar, locul de unde s-a dat startul etapei. Victima a fost transportată cu elicopterul la Besancon, dar a decedat la spitalul din această localitate.
Alte două persoane, o femeie de 37 de ani şi un bărbat de 60 de ani, au fost rănite în respectivul accident, după ce motocicleta ajunsă pe marginea drumului le-a lovit. Cele două victime au fost transportate cu elicopterul la Spitalul Emile Muller, din Mulhouse.
În timpul celei de-a 13-a etape a avut loc alt incident. Spaniolul Oscar Freire şi neozeelandezul Julian Dean au fost răniţi uşor cu o armă cu aer comprimat. Dean s-a ales cu o rană uşoară la mâna stângă, în timp ce Freire a fost ceva mai afectat, medicul echipei sale fiind nevoit să-i extragă o alică din picior. Deşi a fost rănit, triplul campion mondial a încheiat etapa. „Există o mică rană, însă Freire va lua startul şi în etapele următoare ale Turului Franţei şi asta este cel mai important“, a precizat un responsabil al echipei Rabobank.
Incidentul s-a produs la kilometrul 165 al etapei. Jandarmeria a fost alertată asupra acestui incident de cele două echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS