6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBolt, în căutarea cursei perfecte

Bolt, în căutarea cursei perfecte

Triplul campion olimpic de la Beijing, Usain Bolt, s-a declarat mulţumit de victoria pe care a obţinut-o în proba de 100 de metri din cadrul Golden League de la Paris, precizând însă că nu a forţat, deşi a câştigat întrecerea de vineri cu timpul de 9,79 secunde, cea mai bună performanţă a sa din acest sezon. Bolt a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare Campionatul Mondial de la Berlin pentru a confirma rezultatele de anul trecut. „Nu a fost cursa perfectă, dar rezultatul a fost destul de bun, mai ales că am avut un start nereuşit. Vremea a fost rea şi a trebuit să fiu atent să nu mă accidentez. Nimeni nu îşi doreşte să se accidenteze tocmai acum, când a mai rămas foarte puţin timp până la Campionatul Mondial“, a afirmat deţinătorul recordului olimpic şi mondial la probele de 100 şi 200 de metri.
Bolt, care are 22 de ani, a anunţat că la Mondialele de la Berlin vrea să demonstreze că performanţele sale de la JO 2008 nu au fost întâmplătoare. „Va fi ceva minunat atât pentru mine, cât şi pentru public. Campionatul Mondial este foarte important pentru mine, deoarece vreau să arăt lumii că anul trecut nu a fost o glumă“, a menţionat sportivul.
Atletul din Jamaica a precizat că întrecerea de săptămâna următoare de la Londra va fi ultima la care va lua startul înaintea Mondialelor de luna viitoare. Campionatele Mondiale de Atletism din 2009 vor avea loc la Berlin, în perioada 15-23 august. Usaint Bolt, care este principalul favorit la medalia de aur de la 100 de metri, îi va avea ca principali adversari pe campionul mondial en-titre, americanul Tyson Gay, şi pe conaţionalul său Asafa Powell.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS