10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U - Asesoft, în runda a doua

SCM-U – Asesoft, în runda a doua

La sediul FR de Baschet a avut loc miercuri tragerea la sorţi pentru stabilirea jocurilor din ediţia 2009-2010 a Diviziei A masculin. Toate cele 16 echipe cu drept de joc în campionatul viitor s-au înscris în competiţie. Turul începe pe 30 septembrie 2009, iar returul, pe 16 ianuarie 2010. La final, va începe play-off-ul.
În etapa inaugurală, ambele echipe oltene evoluează în deplasare, SCM-U Craiova la CSM Oradea, iar Energia Rovinari, pe terenul celor de la CSU Piteşti.
În runda a doua, în Bănie va veni campioana Asesoft Ploieşti, iar Energia Rovinari va juca acasă contra celor de la BC Târgovişte.
SCM-U Craiova are programate meciurile „tari“ după cum urmează: în etapa a cincea, la CSU Sibiu (locul patru în sezonul trecut), în etapa a şaptea, la Elba Timişoara (locul doi în campionatul trecut), în etapa a 11-a, acasă, cu Cuadripol Braşov (locul trei în sezonul trecut) şi, în ultima rundă din tur, acasă cu „U“ Mobitelco Cluj (locul cinci în campionatul trecut).

Derbiul oltean, în etapa a şasea

Derbiul oltean, SCM-U – Energia Rovinari, se va juca în runda a şasea, la Craiova. Gorjenii au programate meciurile grele în următoarele runde: în etapa a treia, la CSU Sibiu, în runda a cincea, acasă cu Elba Timişoara, în a noua, la Braşov, în etapa a 13-a, acasă, cu „U“ Mobitelco Cluj şi în a 15-a, ultima din tur, acasă contra campionilor de la Ploieşti. O echipă are dreptul să înscrie pe foaia de arbitraj doar cinci sportivi străini şi trebuie să joace în permanenţă cu un baschetbalist român pe teren.
În faza de play-off pentru locurile 1-8, turul I se joacă după sistemul 3 jocuri din 5; turul II se joacă 3 meciuri din 5; turul III – finala pentru locurile 1-2 se dispută după sistemul 4 partide din 7; finala pentru locurile 3-4 se joacă 2 din 3, iar finala pentru locurile 5-8 nu se dispută.
Echipele de Divizia A masculin sunt obligate să participe în Cupa României 2009-2010. Pentru divizionarele B, participarea este facultativă.
Primul tur al Cupei se dispută în dublă manşă, pe 19 şi 23 septembrie. Jocurile vor fi decise prin tragere la sorţi, fără capi de serie, pe 2 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS