11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa României, faza I

Cupa României, faza I

Astăzi, de la ora 17.30, sunt programate meciurile din cadrul fazei întâi a Cupei României. Doljul va fi reprezentat în această fază de patru echipe, care vor juca între ele. A cincea echipă care ar fi trebuit să joace este CFR Craiova, cu Progresul Corabia, dar formaţia craioveană s-a desfiinţat încă după primele etape ale ediţiei trecute de campionat a ligii a treia. La Bârca, formaţia locală Agrostar (Liga a IV-a) va întâlni pe Armata Craiova (Liga a III-a), iar la Craiova, pe stadionul de la Combinat vor juca Chimia Craiova (echipă care a retrogradat în vară din liga a III-a în liga a IV-a) şi CS Prometeu Craiova (Liga a III-a).
Celelalte partide în care sunt implicate echipe din Oltenia: FC Balş (Olt) – FC Caracal (Olt), Petrolul Potcoava (Olt) – ALRO Slatina (Olt), Ghecon Lăpuşata (Vâlcea) – Oltchim Râmnicu Vâlcea, CS Ralbex Turcineşti (Gorj) – Minerul Motru (Gorj), Energia Rovinari (Gorj) – Minerul Mătăsari (Gorj), Dunărea Pristol (Mehedinţi) – Minerul Mehedinţi. Partida Jiul Rovinari (Gorj) – Building Vânju Mare (Mehedinţi) se dispută mâine, tot de la 16.30.
În această fază a competiţiei, echipele din Liga a 3-a sunt obligate să folosească jucători juniori doar dacă evoluează cu echipe de aceeaşi categorie competiţională. Jocurile sunt programate să se desfăşoare în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, primele echipe fiind cele organizatoare.
În caz de egalitate după 90 de minute vor avea loc prelugiri, iar dacă egalitatea se menţine se vor executa lovituri de la 11 m.
Faza a II-a a Cupei României „Timişoreana“, la care vor participa 70 de echipe câştigătoare ale jocurilor din faza I şi celelalte zece echipe din Liga a 3-a, în total 80 de echipe, este programată să aibă loc pe 29 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS