24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCălinoiu a fentat fotbalul

Călinoiu a fentat fotbalul

Consiliul Judeţean Gorj va finanţa doar echipele de handbal şi baschet ce evoluează în primele ligi. Consilierii judeţeni au aprobat ieri o hotărâre prin care în vistieria Asociaţiei „Clubul Sportiv Energia Rovinari“ va fi virată suma de 600.000 de lei, reprezentând cotizaţia aferentă anului 2009. Şeful consiliului judeţean, Ion Călinoiu, nu a avut nevoie de un discurs bine ticluit pentru a-i convinge pe aleşii judeţeni să voteze finanţarea celor două echipe, deşi anunţase anterior că instituţia pe care o conduce va renunţa să mai contribuie financiar la bugetul echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, din cauza crizei economice. În calitate de asociat la clubul Pandurii, CJ are obligaţia de a achita anual o contribuţie stabilită împreună cu ceilalţi asociaţi, între care se află Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni, Primăria Târgu Jiu sau Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Doar trei abţineri

Anul trecut, Pandurii a primit de la Consiliul Judeţean Gorj 500.000 de lei, însă, anul acesta, Ion Călinoiu s-a răzgândit şi a preferat să le dea bani handbaliştilor şi baschetbaliştilor. În ciuda crizei economice, suma este chiar mai mare decât cotizaţia pentru Pandurii. „Consiliul judeţean este membru în două asociaţii. În cea de fotbal şi în cea care susţine echipele de handbal şi baschet. În acest an, vom da 600.000 de lei pentru a asigura o participare în bune condiţii a echipelor de handbal şi de baschet în primele ligi. Complexul Energetic Rovinari contribuie cu patru milioane de lei, Artego – cu 200.000 şi Consiliul Local Târgu Jiu – cu 100.000. Noi nu mai dăm bani la fotbal, pentru că nu s-a mai întrunit Adunarea Generală a asociaţiilor şi nu se ştie nimic. Apoi, şi la fotbal, şi la asociaţia unde funcţionează secţiile de handbal şi baschet sunt cam aceiaşi asociaţi. Acum, dacă noi contribuim cu mai mult la handbal şi baschet, Complexul Energetic Rovinari o să crească  volumul finanţării la fotbal şi astfel lipsa finanţării din partea CJ nu o să fie resimţită. Aceasta este explicaţia noastră şi nu o să fie vitregită echipa de fotbal“, le-a transmis Ion Călinoiu consilierilor judeţeni.
Preşedintele clubului de fotbal Pandurii a anunţat în replică la decizia CJ Gorj de a nu mai finanţa fotbalul că aleşii din CJ nu vor mai sta la lojă şi va trebui să îşi cumpere bilete sau abonamente din sezonul următor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS