10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica mai crede în calificare

Marica mai crede în calificare

Atacantul lui VfB Stuttgart susţine că tricolorii se vor bate până la final în preliminariile CM 2010, chiar dacă şansele de a accede la această competiţie sunt infime.

Atacantul român al formaţiei VfB Stuttgart, Ciprian Marica, susţine că tricolorii nu au depus încă armele şi vor lupta până la sfârşit în campania de calificare la Cupa Mondială din 2010. Jucătorul se bazează pe entuziasmul care a cuprins lotul primei noastre reprezentative după victoria din meciul de debut al selecţionerului Răzvan Lucescu, 1-0, în deplasare, cu Lituania. „S-a spus că entuziasmul cu care a fost primită victoria din meciul cu Lituania ar fi periculos, însă eu nu sunt de acord cu acest lucru. Periculos era pesimismul care ar fi venit după o evoluţie neconvingătoare. Nici aşa nu e bine, când reuşeşti să baţi echipa care ne-a aruncat într-un coşmar? Eu zic că este un entuziasm binevenit, de care avem toţi nevoie la echipa naţională. Oricum, eu şi coechipierii mei mai credem în calificarea la Cupa Mondială. Dacă noi, cei care suntem în linia întâi, nu am crede că putem să profităm de o şansă, cât de mică ar fi ea, atunci ce pretenţii să avem de la ceilalţi, care nu sunt la fel de implicaţi. Suntem realişti, este foarte greu, dar noi nu depunem armele. Atâta timp cât suntem în competiţie, luptăm până la capăt pentru şansa noastră“, a spus Marica.

„Regret enorm remiza cu Franţa“

Ciprian Marica a dezvăluit că regretă foarte mult remiza de la Constanţa cu Franţa, scor 2-2, după ce tricolorii au condus cu 2-0. Atacantul român susţine că o victorie în partida cu „cocoşii galici“ le-ar fi dat tricolorilor un moral excelent pentru următoarele meciuri din preliminariile CM 2010 şi i-ar fi apropiat pe suporteri de echipa naţională. „Trecutul e dureros şi nu îl mai putem schimba chiar dacă vorbim la nesfârşit despre el. E mai bine să fim concentraţi să facem totul bine în prezent ca să pregătim astfel viitorul apropiat. Cu toate acestea, mă afectează foarte tare că am avut 2-0 cu Franţa şi ne-au egalat. O victorie obţinută atunci, în faţa unui adversar extrem de bine cotat, ar fi schimbat multe în parcursul din grupă. Ne-ar fi dat un moral excelent, ne-ar fi schimbat imaginea şifonată după înfrângerea cu Lituania, i-ar fi apropiat pe fani din nou de echipa naţională! Am fost atât de aproape“, a spus Marica.

„Vreau să fiu titular la Stuttgart“

Ciprian Marica şi-a propus pentru noul sezon să devină titular la VfB Stuttgart, mai ales că golgheterul acestei echipe, Mario Gonzales, a fost vândut în această vară la Bayern München. „Vreau să devin un jucător de bază la Stuttgart, să înscriu cât mai multe goluri. De asemenea, îmi doresc să le aduc bucurii românilor cu jocuri bune şi goluri la echipa naţională. La Stuttgart, suntem mulţi jucători tineri în lot, cu ambiţie şi foame mare de performanţe. Ne dorim enorm să demonstrăm şi pe plan internaţional că avem valoare şi că alcătuim o echipă de top în Europa. Ştiu că, odată cu plecarea lui Gonzales, se aştepată mult mai multe de la mine. Îmi place însă să mă simt responsabil. Nu am fugit niciodată de responsabilitate, indiferent de situaţia în care am fost pus. La naţională joc în această poziţie avansată şi am reuşit să marchez. Dar, până la urmă, jucătorii sunt parte dintr-o echipă. Trebuie să-ţi faci treaba indiferent de poziţia în care joci. Eu îmi doresc din tot sufletul să dau cât mai multe goluri şi să obţin multe victorii cu Stuttgart“, a încheiat Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU