10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKaprun, etapa a II-a

Kaprun, etapa a II-a

Oltenii vor pleca mâine iarăşi la Kaprun pentru a doua etapă a pregătirii de vară, în lot fiind şi Dorel Stoica, dar, după toate probabilităţile, fără Cosmin Gîngioveanu, aflat în conflict cu Universitatea.

Mâine, alb-albaştrii se vor deplasa din nou în Austria, pentru a doua parte a pregătirii, cea în care oltenii vor sta 13 zile şi vor avea programate opt partide de verificare. Ei au revenit sâmbătă după-amiază în Bănie, pentru câteva zile de odihnă înaintea debutului celui de-al doilea stagiu de pregătire al verii. Delegaţia Universităţii a fost însoţită la Kaprun de Gheorghiţă Geolgău, director sportiv, şi de Dan Stălinescu, director executiv. Acesta din urmă a afirmat că pregătirea a decurs în condiţii bune, toţi jucătorii aflaţi la Kaprun fiind receptivi la comenzile staff-ului tehnic. „Am vorbit cu Luigi (Luigi Maione, preparatorul fizic nr. 1 – n.r.) şi a spus că este foarte mulţumit de echipă. A menţionat că, în acest moment, jucătorii sunt la 85 – 90 la sută din potenţial. A mai spus că niciodată un jucător nu trebuie să depăşească 95 la sută din potenţial întrucât riscă să nu reziste prea mult la capacitate maximă şi să aibă o cădere bruscă. Am mai spus-o şi mă repet, cred că preparatorii sunt două achiziţii foarte bune pentru Universitatea Craiova“, a punctat Dan Stălinescu.

Cazul Gîngioveanu

În etapa a doua a pregătirii, oltenii au programate partide de verificare. „Vor fi opt meciuri amicale într-o perioadă relativ scurtă şi de aceea şi în al doilea cantonament vor merge toţi cei care au fost aici plus căpitanul Dorel Stoica. Poate va apărea încă un jucător (…) Dorim ca fiecare component al lotului să evolueze cel puţin în patru jocuri“, a mai spus Stălinescu.
Cazul Gîngioveanu este deja cunoscut. El a susţinut în această perioadă examenul de bac, ca şi Dorel Stoica, nefăcând deplasarea la Kaprun, dar Cosmin a fost pedepsit, în sensul că timp de şase luni este obligat să se pregătească numai cu echipa a II-a, ieşind astfel şi din circuitul formaţiei naţionale de tineret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII