10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcea, cu ochii pe banii şi jucătorii Ştiinţei

Vâlcea, cu ochii pe banii şi jucătorii Ştiinţei

Gruparea din Zăvoi vrea de la Universitatea 500.000 de euro din transferul lui Florin Costea, dar şi trei jucători din lotul Craiovei.

Conducerea echipei CSM Râmnicu Vâlcea va avea luni o nouă rundă de negocieri cu Universitatea Craiova pentru cele 25 de procente cuvenite vâlcenilor dintr-un eventual transfer al lui Florin Costea de la Universitatea Craiova. Vâlcenii vor 500.000 de euro, bani care să fie plătiţi până pe 15 august, dar şi trei fotbalişti din Bănie: mijlocaşul dreapta Irinel Găman, fundaşul stânga Cosmin Neacşu şi mijlocaşul stânga Daniel Giurcă. Gruparea din Zăvoi a renunţat la ideea de a-l achiziţiona pe Robert Săceanu, care a mai jucat în Zăvoi şi în sezonul trecut.

Căpitanul Dinu, liber să plece

CSM a renunţat la serviciile căpitanului din sezonul trecut, Ciprian Dinu.
„I-am explicat că nu avem cu ce să-l ţinem, nu sunt bani. Îi dăm dezlegare să plece liber de contract. Nu vom cere bani pe el pentru că nici nu am dat bani pe el. Deocamdată face pregătiri la Râmnicu Vâlcea, dar nu stă în cantonament cu echipa. Când va avea oferte, va pleca. Dacă nu va avea oferte şi acceptă condiţiile noastre de micşorare a contractului, poate rămâne“, a spus Florin Verigeanu, directorul general al grupării din Zăvoi.
„Nu cred că pot rămâne în aceste condiţii, nici nu mai ştiu ce să spun. Am ceva oferte, dar nu pot vorbi despre ele acum. Cred că voi pleca. Din câte se pare nu am altă opţiune…“, a spus fotbalistul adus de CSM de la Jiul Petroşani. Ciprian Dinu a jucat în toate cele 34 de meciuri din campionatul trecut, marcând şi trei goluri.
Mijlocaşul Ionuţ Popa a decis să accepte micşorarea contractului şi va evolua la Vâlcea cel puţin încă un sezon. Şansele sunt mari şi la portarul Alexandru Perianu, tentat şi el să nu-şi schimbe echipa. În ceea ce-i priveşte pe Răzvan Dobre şi Enache Câju, situaţia este complicată. Câju s-a întors la Râmnicu Vâlcea, dar nu a intrat în cantonament cu echipa, fiind decis să revină în primul eşalon, după ce a ratat un transfer în Rusia.
„Mi-ar fi plăcut să joc în prima ligă din Rusia, dar nu a fost să fie. Totul s-a oprit din cauza unor comisioane pe care trebuia să le dea impresarii mei. Am fost dezamăgit. Mă antrenez separat şi sper să reuşesc să mă transfer în primul eşalon. Ştiu că sunt dorit la Astra Ploieşti şi că există un interes şi de la Unirea Alba Iulia. Până la începutul săptămânii viitoare sper ca totul să se rezolve, pentru că nu îmi place incertitudinea. Cred că şansele de a rămâne la CSM sunt minime. Nu am ce să le reproşez celor din conducere. Mi-au spus că nu mai sunt bani, că nu mă mai pot plăti. E mai bine aşa decât să fi fost minţit“, a afirmat Câju.
CSM a plătit pentru Câju 30.000 de euro echipei Gloria Bistriţa. Răzvan Dobre este în cantonamentul centralizat de la baza sportivă din Zăvoi, dar şi el are şanse minime să continue. „Nu sunt bani, nu ştiu dacă va rămâne sau nu“, a punctat Verigeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS