10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenamente fără minge

Antrenamente fără minge

Vineri seară s-a încheiat primul stagiu de pregătire de la Kaprun, oltenii urmând să revină sâmbătă acasă după o perioadă de acumulări fizice în care nu au avut voie să facă pregătire cu mingea.

Delegaţia Universităţii va reveni sâmbătă în Bănie, după încheierea primului stagiu de pregătire centralizat din Austria, în care accentul s-a pus pe acumulările fizice şi în care interdicţia la minge a fost permanentă. Conform declaraţiilor directorului executiv al clubului, Dan Stălinescu, conducătorul delegaţiei la Kaprun, toţi jucătorii Ştiinţei, aflaţi în pregătiri sub comanda noului antrenor principal Dan Mogoşanu şi a celor doi preparatori fizici italieni, au fost foarte receptivi, chiar dacă antrenamentele au fost necruţătoare. În această săptămână, jucătorii olteni au fost supuşi şi unor teste fizice, iar rezultatul acestora a fost bun. De altfel, oficialul Craiovei a afirmat pe site-ul clubului că toţi cei din staff au rămas surprinşi de cât de bine au ieşit testele după nici o săptămână de pregătire. „Cei doi preparatori italieni au zis că au întâlnit astfel de rezultate la finalul stadiilor sau aproape de finalul cantonamentelor, acolo unde au antrenat. Asta înseamnă că jucătorii se antrenează excelent şi că au înţeles pentru ce au venit aici“, a punctat Dan Stălinescu.

Rose, un nou look

Medicul echipei nu s-a confruntat cu probleme deosebite în această perioadă, doar Rose   (foto) suferind un traumatism nazal fără urmări. La un duel pentru minge între australian şi Wobay, primul a suferit o lovitură puternică la nas, iar medicul Claudiu Stamatescu a decis transportarea lui Rose la spital, acolo unde medicii i-au remodelat nasul. Acesta a revenit în cantonamentul echipei cu un nou look.
Vineri seară, odată cu ultima şedinţă de pregătire fizică efectuată de alb-albaştri la Kaprun, s-a încheiat prima perioadă de cantonament în Austria.
Alb-albaştrii vor primi o minivacanţă până marţi dimineaţă, 7 iulie, când este programată revenirea în Austria.

Amical de lux cu Lazio

Partea a doua a stagiului de pregătire se va efectua tot la Kaprun, până pe 20 iulie. Lotul va fi completat cu Dorel Stoica şi, probabil, cu Cosmin Gîngioveanu, deşi acesta din urmă a fost pedepsit cu trimiterea la echipa a doua pentru şase luni.
În această perioadă austriacă vor predomina exerciţiile cu mingea şi partidele de verificare.
Oltenii vor avea programate partide amicale, printre care una de lux, cu Lazio, câştigătoarea Cupei Italiei 2009, care se va disputa în Peninsulă, pe 18 iulie, în localitatea Auronzo di Cadore, de la ora locală 17.00. Acesta nu este singurul amical al Ştiinţei. Costea şi compania vor mai disputa şase partide de verificare, dintre care una va fi în compania echipei britanice de Liga a III-a Swindon Town, întâlnire programată pe 15 iulie. La revenirea în ţară, după o pauză de două zile, Universitatea va disputa un ultim meci amical cu un adversar nedesemnat încă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS