10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTommy Haas, în prim-plan la Wimbledon

Tommy Haas, în prim-plan la Wimbledon

Germanul de 31 de ani s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinalele turneului de la Londra, acolo unde-l va întâlni pe elveţianul Roger Federer.

Tommy Haas a reuşit să iasă din anonimat la turneul de la Wimbledon, competiţie la care nu a rupt niciodată „gura târgului“. La ediţia din acest an, tenismanul german a reuşit să acceadă în semifinalele celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, după ce a dispus în sferturile de finală, la capătul a patru seturi, scor 7-5, 7-6 (6), 4-6, 6-3, de sârbul Novak Djokovic (4 ATP). „Sunt foarte fericit, am prins o zi de graţie. Mi-a ieşit aproape tot ce mi-am propus în acest joc, chiar dacă Nole (Novak Djokovic – n.r.), un jucător foarte bun, a avut momente când m-a pus în dificultate. Este o premieră pentru mine să joc în semifinale, iar acum mă gândesc să ajung şi mai sus, pentru că simt că se poate“, a afirmat Tommy Haas. „Cred că am jucat bine la acest turneu, dar cu Tommy nu am avut o evoluţie prea bună. Am fost prea nervos. El şi-a fructificat şansele şi a jucat mai bine. A meritat să câştige“, a afirmat la finalul meciului Novak Djokovic.

Testul cel mare, cu Federer

Pentru a deveni primul german care se califică în finală la All England Club din 1991 încoace, Tommy Haas trebuie să treacă astăzi de elveţianul Roger Federer, favoritul principal al concursului, chiar dacă este cap de serie numărul doi. Elveţianul a dispus în minimum de seturi de „tunarul“ Ivo Karlovic, scor 6-3, 7-5, 7-6 (3). „Dacă toţi tenismenii ar servi precum Karlovic, am avea meciuri dificile. Nu este un jucător plictisitor. Are un voleu foarte bun. A fost un meci extraordinar şi mă bucur că s-a terminat aşa. Jocul meu este aşa cum îmi doream înainte de începerea turneului. Mă pregătesc pentru un weekend extraordinar de dificil. Cu Tommy trebuie să joc impecabil încă de la prima minge. Mă bucur că am ajuns în a 21-a semifinală consecutivă, înseamnă totul pentru mine. Să vedem ce se va întâmpla vineri (astăzi – n.r.), apoi mai vorbim de recordul lui Pete Sampras. Haas este un jucător talentat. A avut câteva momente grele în carieră şi este o mare plăcere pentru mine să îl văd din nou în formă“, a spus Roger Federer, după ce şi-a aflat adversarul din semifinale.

Murray şi Roddick s-au studiat reciproc

Marea speranţă a britanicilor la câştigarea trofeului, scoţianul Andy Murray, a acces şi el în „careul de aşi“, după ce l-a întrecut pe spaniolul Juan Carlos Ferrero, un fost lider mondial, cu 7-5, 6-3, 6-2. Murray, numărul 3 ATP, îl va întâlni astăzi în semifinalele de la Wimbledon pe americanul Andy Roddick, de două ori finalist pe iarba londoneză, care l-a bătut pe australianul Lleyton Hewitt, în ultimul sfert de finală al zilei, cu 6-3, 6-7 (12), 7-6 (1), 4-6, 6-4. „Am avut o evoluţie destul de bună cu Ferrero, un jucător care te ţine în tensiune tot timpul. Este imprevizibil şi are destule calităţi, nu degeaba a fost lider mondial. Mă bucur de această victorie, a venit într-un moment important, mi-a dat multă încredere“, a comentat Murray. „Mă aşteaptă un meci foarte greu cu Murray, dar sunt încrezător. Mă simt în formă şi cred că pot depăşi orice obstacol. Nu mă gândesc decât la câştigarea trofeului“, a punctat Roddick.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS