Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Laszlo Sepsi, dorit de Malaga
Fundaşul lateral al echipei Benfica Lisabona, Laszlo Sepsi, este noul obiectiv în campania de achiziţii a clubului Malaga, el fiind dorit la formaţia spaniolă de tehnicianul Juan Ramon Muniz, cu care a colaborat la Racing Santander, informează cotidianul AS. „Malaga şi-a fixat un nou obiectiv pentru postul de fundaş stânga al echipei. Nu în van, deoarece preferatul pentru întărirea acestui post a mai fost antrenat de Muniz la Racing Santander. Este vorba de Sepsi Laszlo, un român de 22 de ani, care joacă în prezent la Benfica. Fotbalistul i-a făcut o bună impresie lui Muniz în sezonul trecut, când a jucat la Racing sub formă de împrumut, şi acum antrenorul îl vrea în lotul formaţiei Malaga“, notează AS. Jurnalul menţionează că Malaga va avea dificultăţi în privinţa achiziţionării lui Sepsi, deoarece Racing Santander ar vrea să îl păstreze în lot pe român încă un sezon. Pe de altă parte, noul antrenor al echipei Benfica, Jorge Jesus, încă nu a anunţat dacă va conta sau nu pe serviciile jucătorului român în sezonul următor. Laszlo Sepsi mai are patru ani de contract cu Benfica Lisabona, grupare la care s-a transferat în ianuarie 2008, de la Gloria Bistriţa.

Ionuţ NICA

Real l-a cumpărat şi pe Benzema
Olympique Lyon a anunţat că a ajuns la un acord cu Real Madrid, formaţia din Hexagon vânzându-l echipei spaniole pe internaţionalul francez Karim Benzema, în schimbul a 35 de milioane de euro. Jurnaliştii iberici susţin că suma tranzacţiei ar putea ajunge la 41 de milioane de euro, în funcţie de performanţele viitoare ale echipei de pe „Santiago Bernabeu“. Atacantul de 21 de ani a ajuns deja în capitala Spaniei, unde îşi negociază contractul cu vicecampioana din Primera Division. Benzema, golgheterul lui Lyon în ultimul sezon, va fi al patrulea transfer sonor realizat de noul preşedinte al lui Real Madrid, Florentino Perez, care i-a acontat deja pe Ricardo Kaka, Raul Albiol şi Cristiano Ronaldo, pentru suma totală de aproximativ 175 de milioane de euro. Internaţionalul francez a mai fost curtat în această vară de campioana Angliei, Manchester United, dar şi de Inter Milano, deţinătoarea titlului în Serie A.

Daniel BISTRICEANU

Ribery vrea doar la Madrid
Mijlocaşul francez Franck Ribery a declarat că vrea să plece de la gruparea germană Bayer München, iar singura formaţie la care doreşte să se transfere este Real Madrid. „M-am hotărât şi vreau să plec de la Bayern München. Dar voi pleca ori la Real Madrid, ori deloc“, a spus mijlocaşul francez. Ribery a ajuns la Bayern München în 2007, de la Olympique Marseille, iar oficialii echipei germane au spus că mijlocaşul de 26 de ani nu este de vânzare, chiar dacă de el s-au interesat mai multe cluburi mari din Europa. Real Madrid a făcut până acum o campanie de transferuri impresionantă şi a reuşit deja să îi achiziţioneze pe Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema şi Raul Albiol.

Ionuţ NICA

Juventus îl vrea pe Nedved în staff
Preşedintele lui Juventus Torino, Giovanni Cobolli Gigli, a declarat că ar vrea ca fostul jucător al echipei Pavel Nedved să se alăture staff-ului tehnic. „Sper şi îmi doresc ca Pavel să ocupe o funcţie în cadrul clubului. Ne-a spus că nu mai are condiţia fizică necesară pentru a mai juca încă un an în unul dintre cele mai solicitante campionate din lume. Am fi cu toţii foarte fericiţi să îl avem în staff-ul tehnic“, a afirmat Cobolli Gigli. Fostul internaţional ceh, de 36 de ani, s-a despărţit de Juventus la finalul ediţiei precedente din Serie A, după opt ani petrecuţi la formaţia torineză. Nedved este în prezent jucător liber de contract şi nu a luat încă o decizie referitoare la cariera sa sportivă. Potrivit publicaţiilor italiene, câştigătorul „Balonului de Aur“ în 2003, are mai multe oferte de la echipe din Serie A, dar şi din ţara natală.

Ionuţ NICA
Exit mobile version