16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu, prins între dosarele Securităţii

Gică Popescu, prins între dosarele Securităţii

Fostul jucător al Ştiinţei, acuzat că a scris rapoarte informative, se apără, lăsând să se înţeleagă că totul este o conspiraţie menită să-l oprească în drumul spre preşedinţia FRF.

Mai multe ziare centrale au notat ieri că Gică Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989 şi că acesta figurează în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii, cu numele conspirativ de „Petrescu“.
„De-a lungul unei perioade de aproximativ trei ani, «numitul Popescu Gheorghe» a scris nouă rapoarte informative, printre cei vizaţi fiind fostul fotbalist şi actualul antrenor Emil Săndoi, dar şi fostul antrenor al «Craiovei Maxima», Constantin Oţet“, au scris ieri ziarele, obligându-l pe Gică Popescu să organizeze o conferinţă de presă în care să răspundă acuzelor, dar şi întrebărilor legate de acest subiect.

„Candidez din nou“

„Baciul“ a anunţat că în urma articolelor apărute în presa din Capitală se gândeşte serios să candideze din nou la preşedinţia FRF. „Nici un articol nu a fost adevărat. Mă face să cred că această mare minciună apărută în mai multe ziare este livrată de cineva. Voi încerca în perioada următoare să aflu. În ultimele două luni am lăsat să se întrevadă intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al FRF. Este o coincidenţă ca imediat să apară această chestiune foarte urâtă. Nu vreau să las să se înţeleagă că Federaţia este în spate, dar ceea ce s-a întâmplat azi (ieri – n.r.) mă face să mă gândesc foarte serios să candidez din nou. Am conştiinţa împăcată. Voi cere dosarul zilele următoare“, a declarat Popescu. El a asociat această poveste cu înfrângerea de la meciul cu Suedia de la CM 1994. „O stare ca asta, de mâhnire şi supărare enormă, nu am mai avut din 1994, de la meciul cu Suedia. Nu mă gândesc că în spatele acestor articole ar fi Mircea Sandu, nu mă gândesc la nimeni, dar eu nu cred în coincidenţe, sunt mult prea mari. Am conştiinţa împăcată şi voi încerca să obţin o hotărâre judecătorească prin care să se demonstreze că nu am fost colaborator“, a mai spus fostul jucător al Craiovei. „Baciul“ a declarat că-i va fi ruşine să dea ochii cu Emil Săndoi, pentru că nu va şti ce să-i spună, după ce presa a scris că a dat note informative despre actualul selecţioner de la naţionala de tineret.
„Am muncit enorm la imaginea mea. Chiar dacă voi reuşi să demonstrez contrariul, e dureros, dar răul s-a făcut. Am apărut pe prima pagină a ziarelor. Au fost lucruri mult mai urâte şi nu au fost atât de mediatizate. Am un brand puternic, dacă s-a făcut atâta tam-tam pe o chestie atât de urâtă. Durerea nu ar fi la fel de mare dacă aş afla că o persoană apropiată m-a turnat“, a completat Popescu.

Constantin Popescu: Toată povestea a pornit de la Federaţie

Constantin Popescu, tatăl fotbalistului oltean, a reacţionat, susţinând că totul este făcut să-l pună în lumină nefavorabilă pe Gică Popescu, care nu a renunţat la ideea de a deveni preşedinte al FRF.
„Este o minciună gogonată. Gică era pe vremea aceea un copil, nu putea să fie un om de încredere pentru Securitate. În perioada '86-'89 la care se face referire noi eram împotriva familiei Ceauşescu şi nu cred că se punea problema să fim aliaţii Securităţii. Dacă Gică juca pe la echipa aia a Securităţii, la Victoria, mai înţelegeam, dar aşa mă revoltă aceste acuze. Părerea mea este că toată povestea a pornit de la Federaţie, acum în apropierea alegerilor, ca să-i facă imagine proastă“, a spus Popescu senior.
Antrenorul Nicolae Zamfir, care l-a adus pe Gică Popescu de la Calafat la Craiova în anii '80 şi omul care avea să-i fie naş, i-a luat şi el apărarea „Baciului“.
„Toţi sportivii care făceau deplasări în străinătate erau întrebaţi cum e pe acolo, ce a făcut Vasilică, Georgică şi aşa mai departe. Nici nu aveai voie să nu te duci să răspunzi atunci când erai întrebat de organele de atunci, de Miliţie“, a declarat Ţâcă Zamfir la Radio Sud. „Nu ştiu dacă acest lucru a fost premeditat şi nu ştiu dacă se urmăreşte ceva cu aceste articole apărute. Nu mă interesează. Cred că oamenii de bună credinţă ştiu să citească printre rânduri şi îşi dau seama despre ce e vorba. Oricum, nu apare decât că a fost întrebat, nu a scris nici un rând cu mâna lui“, a adăugat Zamfir.

„GP“ Craiova joacă finala
În timp ce Gică Popescu se luptă cu declaraţiile, una dintre echipele şcolii sale de fotbal de la Craiova joacă astăzi finala Campionatului Naţional de Juniori B (Under 17), urmând să întâlnească, la Mogoşoaia (ora 20.00), formaţia Poli Timişoara. În deschidere, se va disputa finala mică, între Pandurii Târgu Jiu şi FC Argeş. Lotul pe care profesorul Alin Dobrotescu de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ se va baza la meciul de astăzi este următorul: Mogoşanu, Cojocaru, Grigorie, Tudoran, Ciorcaş, Firoiu, Năstase, Şerban, Bratoveanu, Serediuc, Cotar, Bălăceanu, Dincă, Ţîrcomnicu, Ene, Grecu, Ilişiu, Calu, Breazu, Stilianov, Băluţă, I. Popescu, Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII