17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia s-a chinuit cu americanii

Brazilia s-a chinuit cu americanii

Cupa Confederaţiilor

Brazilia – SUA 3-2
Au marcat: Luis Fabiano ‘46, 74, Lucio ‘84 / Dempsey ‘10, Donovan ‘27.
Brazilia:
Julio Cesar – Maicon, Lucio, Luisao, Santos (‘66 Alves) – Melo, Gilberto Silva, Ramires (‘67 Elano), Kaka – Luis Fabiano, Robinho. Selecţioner: Carlos Dunga.
Statele Unite: Howard – Spector, DeMerit, Onyewu, Bocanegra – Dempsey, Feilhaber (‘75 Kljestan), Clark (‘88 Casey), Donovan – Davies, Jozy Altidore (‘75 Bornstein). Selecţioner: Bob Bradley.
A arbitrat: Sven Hansson
Cartonaşe galbene: Felipe Melo, Andre Santos, Lucio / Bocanegra.

Selecţionata „cariocas“ şi-a adjudecat Cupa Confederaţiilor, cu emoţii, după ce a reuşit să marcheze naţionalei SUA trei goluri în repriza secundă a partidei disputate la Johannesburg.

Reprezentativa Braziliei a triumfat la ediţia din 2009 a Cupei Confederaţiilor, după ce a învins, duminică, Statele Unite, cu 3-2, în condiţiile în care a fost condusă cu 2-0 la pauză. Surprinzător,  americanii au deschis scorul în minutul 10, prin Dempsey, care a reluat din prima o minge centrată de pe partea dreaptă de Spector. Donovan a dublat diferenţa de pe tabelă în minutul 27, la capătul unui contraatac declanşat de Davies.
După pauză, pe teren a fost parcă altă echipă a Braziliei. Selecţionata „cariocas“ a redus repede din handicap, în minutul 46, prin Luis Fabiano, care l-a învins pe portarul Howard cu un şut de la limita careului de 16 metri. Cu un sfert de oră înainte de final, atacantul Sevilliei a reuşit „dubla“, după ce a trimis în plasă o minge reluată în transversală de Robinho.
Golul victoriei Braziliei a fost reuşit de căpitanul echipei, Lucio, în minutul 84. Sud-americanii au câştigat pentru a treia oară Cupa Confederaţiilor. Finala a avut loc pe stadionul „Ellis Park“ din Johannesburg, fiind condusă la centru de arbitrul suedez Martin Hansson.
FIFA l-a comemorat înaintea ultimei partide pe mijlocaşul camerunez Marc-Vivien Foe, care a decedat la vârsta de 26 de ani, în 2003, în timpul unui meci de la Cupa Confederaţiilor, disputat la Lyon. La ceremonie a participat şi fiul jucătorului.

Spania a terminat pe trei

Naţionala Spaniei, campioana europeană en-titre, s-a impus în faţa Africii de Sud, cu scorul 3-2, în finala mică a Cupei Confederaţiilor şi şi-a asigurat astfel locul al treilea, la capătul unui meci care s-a decis după prelungiri.
Scorul a fost deschis de gazde, prin Mphela, în minutul 73. Spania a preluat conducerea prin dubla lui Guiza (‘88, ‘89), dar meciul a fost trimis în prelungiri, după ce Mphela a reuşit al doilea său gol, din lovitură liberă (‘90+3). Golul victoriei ibericilor a fost marcat de mijlocaşul Xabi Alonso, în minutul 107.
Partida a avut loc pe stadionul „Royal Bafokeng“, din Rustenburg, fiind condusă la centru de arbitrul australian Matthew Breeze.
Selecţionerul Vicente Del Bosque a folosit următorii jucători: Casillas – Arbeloa, Albiol, Pique, Capdevilla – Cazorla, Busquets (‘81 Llorente), Xabi Alonso, Riera – Villa (‘57 Silva), Fernando Torres (‘57 Guiza).
De partea cealaltă, selecţionerul Africii de Sud, Joel Santana, a mizat pe următoarea formaţie: Khune – Gaxa, Mokoena, Booth, Masilela – Pienaar (‘64 Mphela), Sibaya, Dikgacoi, Modise (‘69 Van Heerden) – Parker, Tshabalala (‘84 Mhlongo). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS