5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculescu ţinteşte trofeul de dublu

Niculescu ţinteşte trofeul de dublu

Monica şi partenera sa, Kudryavtseva, au reuşit calificarea în optimile de finală ale probei de dublu.

Tenismana română Monica Niculescu, a 34-a jucătoare a lumii în ierarhia de dublu, şi partenera sa, rusoaica Alla Kudryavtseva, au avut parte de o calificare lejeră în faza optimilor de finală ale turneului de la Wimbledon. Cele două sportive au trecut „la pas“, scor 6-2, 6-3, în turul doi, de cuplul Sania Mirza (India) şi Chia-Jung Chuang (Taiwan), favoritele 15. Cuplul româno-rus va avea astăzi, de la ora 15.00, o misiune dificilă, urmând să le întâlnească pe Anabel Medina Garrigues şi Virginia Ruano Pascual, ambele din Spania, cotate cu a doua şansă la câştigarea trofeului. Pentru parcursul de până acum, Niculescu şi Kudriavtseva şi-au asigurat un cec în valoare de 16.000 de lire sterline.
La dublu mixt, Monica Niculescu şi Andrei Pavel sunt calificaţi în turul al doilea, unde-i vor avea ca oponenţi pe Robert Lindstedt (Suedia) şi Rennae Stubbs (Australia), meciul fiind programat astăzi, la ora 14.00.

Sorana şi Wozniacki nu fac pereche bună

Eliminată la simplu de Victoria Azarenka, scor 6-0, 6-0, Sorana Cârstea s-a concentrat asupra probei de dublu la Wimbledon, însă insuficient. Târgovişteanca de 19 ani şi daneza Caroline Wozniacki au scapăt printre degete o victorie la îndemână în turul secund. După aproape două ore şi jumătate, cuplul româno-danez a fost învins, cu 6-4, 6-7(8), 4-6, de perechea Maria Koryttseva (Ucraina) / Tatiana Poutchek (Belarus), asta după ce au condus cu 5-0, în tie-break şi au beneficiat de două mingi de meci, iar în decisiv au avut 3-1.
Pentru calificarea în runda a doua, Sorana Cârstea şi Caroline Wozniacki vor împărţi un cec de 9.000 de lire şi vor primi fiecare 160 de puncte.
Sorana şi Caroline au mai jucat împreună în acest an la Miami şi Roland Garros, pierzând de fiecare dată în runda inaugurală.

Pavel şi Tecău s-au impus foarte greu

În concursul de dublu masculin de la Wimbledon, Andrei Pavel şi Horia Tecău i-au învins în turul secund pe americanii Scott Lipsky şi Eric Butorac, cu 6-4, 6-7(9), 3-6, 6-4, 15-13, partida durând peste patru ore. „Cneazul“ şi Tecău îi vor întâlni mâine pe învingătorii partidei de astăzi, de la ora 19.00, dintre Wesley Moodie / Dick Norman şi Igor Andreev / Evgeny Korolev.
România a mai fost reprezentată la dublu masculin de Victor Hănescu şi americanul James Cerretani, care au fost învinşi în actul secund de perechea Martin Damm / Robert Lindstedt, scor 3-6, 3-6, 7-6(12), 5-7.
Din nefericire, Victor Hănescu nu a cunoscut succesul nici în proba de simplu, fiind eliminat de la Wimbledon în turul trei de francezul Gilles Simon, al optulea favorit al turneului, după trei seturi, scor 6-2, 7-5, 6-2. Pentru parcursul de la Wimbledon, Hănescu a primit din partea organizatorilor 29.250 de lire sterline şi 90 de puncte ATP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS