14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii s-au împiedicat la Craiova

Gorjenii s-au împiedicat la Craiova

Învingătoare în semifinale în faţa pandurilor, „GP“ joacă marţi finala Campionatului Naţional de Juniori B (Under 17), urmând să întâlnească la Mogoşoaia echipa Poli Timişoara.

Gorjenii nu au scăpat de ce s-au temut. Pandurii Târgu Jiu a pierdut calificarea în finala juniorilor B, acolo unde a ajuns în cele din urmă echipa Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“ Craiova, antrenată de profesorul Alin Dobrotescu (foto). În tur, la Târgu Jiu, „GP“ a fost învinsă cu 3-1, după un meci în care gorjenii au recunoscut că au avut şi puţină şansă. Mihai Stelescu, directorul Centrului de Copii şi Juniori de la Pandurii, n-a scăpat prilejul să-i „înţepe“ pe craioveni, trasându-le o sarcină pentru meciul retur: „să niveleze terenul“.
Vineri, craiovenii s-au conformat, dar s-au şi ambiţionat, dându-le o lecţie de fotbal gorjenilor, trupa lui Eugen Pădureanu fiind inexistentă pe stadionul de la Hanul Doctorului. Gazdele au marcat de două ori până la pauză, prin Şerban (‘1) şi Cotar (‘13), şi au mai avut două ocazii clare, ratând şansa unui scor-fluviu. După pauză, Serediuc (‘59) a marcat pentru 3-0 şi craiovenii erau calificaţi în finala mare. Oaspeţii au înscris însă în minutele de prelungire prin Constantin şi au urmat loviturile de departajare. Norocul a ţinut cu cei mai buni, iar „GP“ Craiova a trecut cu 3-2 de Pandurii la penaltiuri, urmând ca marţi, 30 iunie, să joace, la Mogoşoaia, finala mare, contra celor de la Poli Timişoara. Drept consolare, după şase ani de muncă, pandurii vor juca finala mică, urmând să lupte pentru medaliile de bronz cu FC Argeş.

Craiovenii mai vor
un trofeu

Clubul din Bănie are şansă să-şi aşeze un nou trofeu în vitrină, însă antrenorul Alin Dobrotescu recunoaşte că meciul nu va fi uşor.
„Ne tratăm adversarul cu tot respectul şi sper să fim cei mai buni“, a declarat Dobrotescu. Pentru finala Campionatului Naţional de Juniori B de la Mogoşoaia, antrenorul Dobrotescu se confruntă cu unele probleme de lot, după ce doi jucători s-au accidentat serios la meciul cu Pandurii. Cîrstea a suferit o fractură la mână, iar Şerban – o comoţie cerebrală, fiind suspect de deviaţie de sept, dar se speră ca măcar ultimul să fie recuperat. „GP“ Craiova a evoluat contra gorjenilor în următoarea formulă: Mogoşanu – Cojocaru, Grigorie, Tudoran, Ciorcaş – Năstase, Cîrstea, Şerban, Bratoveanu – Serediuc, Cotar. Au mai jucat: Bălăceanu, Dincă, Ţîrcomnicu şi Ene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS