14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu, spre Spania

Bornescu, spre Spania

Portarul Ştiinţei este anunţat ca şi transferat la o echipă din Primera Division.

Mircea Bornescu a decis să-şi încerce norocul în alt campionat, după ce a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu Universitatea Craiova. Agenţia NewsIn a anunţat vineri, citând surse din anturajul fotbalistului, că „Jose“ poartă negocieri avansate cu o echipă din Primera Division, cu mari şanse ca acestea să fie concretizate. „Mircea se află în discuţii cu o echipă din Primera Division şi sunt şanse foarte mari ca transferul să se facă. Acum, echipa care îl vrea adună ultimele informaţii despre el, dacă a avut accidentări, cauza lor şi dacă a avut o viaţă extrasportivă neprofesionistă. Probabil că l-au monitorizat de mai mult timp, aşa cum fac cluburile mari. Ar fi superb pentru el să plece în prima ligă a Spaniei“, au declarat apropiaţi ai jucătorului.
Un amestec în toată această poveste ar putea avea şi Gică Craioveanu, fostul idol al suporterilor olteni, care în timpul campionatului a venit de mai multe ori în Bănie în vizită de afaceri, însoţit de un grup de spanioli. Preţul pe care Mititelu l-a stabilit pentru transferul lui Mircea Bornescu este de 350.000 de euro. „Jose“ a evoluat pentru Universitatea Craiova din sezonul 2005-2006, iar în cariera sa a mai jucat pentru formaţiile Juventus Bucureşti, FC Extensiv Craiova şi FC Caracal.

Mogoşanu s-a
perfecţionat la Caracal

În timp ce Bornescu îşi caută echipă, jucătorii Universităţii asudă în Austria, sub comanda lui Daniel Mogoşanu, dar, mai ales, a celor doi preparatori fizici, Luigi Maione şi Matteo Spatafora, care se ocupă de pregătirea juveţilor. „Toată lumea munceşte din greu. Sunt ajutaţi şi de vremea de afară. Dacă la sosire am fost întâmpinaţi cu ploaie, acum, vremea este excelentă pentru antrenamente. Nu sunt mai mult de 22 de grade Celsius. Jucătorii au făcut unele teste fizice cu cei doi preparatori, pe grupe. Toate au fost pe terenurile de atletism ale bazei. După prima zi de antrenament, unii băieţi nici poftă de mâncare nu mai aveau, erau terminaţi, preferau să doarmă. Jucătorii sunt încântaţi şi de metodele lui Daniel Mogoşanu. Mulţi dintre ei au rămas surprinşi, deoarece au mai lucrat cu el, iar în ultimul an a învăţat multe“, susţinea directorul executiv al Ştiinţei, Dan Stălinescu, pe site-ul clubului.
Rămaşi acasă să-şi dea bacalaureatul, Dorel Stoica şi Cosmin Gîngioveanu se antrenează separat, atunci când nu sunt la examene. Ultimul a reuşit să ia nota 10 la română şi engleză, oral, iar vineri cei doi au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII