16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim are adversari dificili

Oltchim are adversari dificili

„Galacticele“ lui Radu Voina se vor lupta pentru calificare cu ETO Gyor, Itxako şi Zvezda Zvenigorod.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a aflat adversarele în prima fază a Ligii Campionilor, după tragerea la sorţi, care a avut loc la Viena. Elevele lui Radu Voina au fost repartizate în Grupa C a celei mai puternice competiţii europene, alături de campioana Ungariei, ETO Gyor, semifinalistă a competiţiei, Itxako Estella (campioana Spaniei) şi formaţia care se va califica din Grupa 2 preliminară, cel mai probabil vicecampioana Rusiei, Zvezda Zvenigorod, câştigătoare a ligii, acum două sezoane. Vâlcencele vor avea o misiune dificilă în calificarea în faza a doua a grupelor, dar par a porni cu şansa a doua, după unguroaicele de la Gyor. Oltchim şi campioana Ungariei s-au întâlnit şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor, în faza a doua a grupelor, împărţindu-şi victoriile.

„Nici prea-prea, nici foarte-foarte“

Preşedintele Clubului Spor-tiv Oltchim, Ioan Gavrilescu, este mulţumit cu rezultatul tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin. „Nu este o grupă nici prea-prea, nici foarte-foarte. Era mai bine în Grupa A sau B, dar era foarte rău în Grupa D, cu Dinamo Volvograd, Buiducnost şi FCK Copenhaga. Ne vom lupta pentru cel de-al doilea loc, dar cred că pornim cu prima şansă. Putem spera inclusiv la primul loc, în condiţiile în care vom juca în primele trei etape cu Gyor pentru că Gorbitz este accidentată şi revine abia în primăvară. Din punct de vedere al deplasărilor, nu este tocmai bine. Vom face două deplasări în Rusia şi Spania şi una în Ungaria“.

„Suntem trei pe două locuri“

Şi vicele chimist, Petre Berbecaru, crede că accederea în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor va fi foarte disputată: „În opinia mea, suntem trei echipe pe două locuri calificabile. Oltchim, Zvezda şi Gyor se luptă pentru accederea în faza a doua. Cred că Itxako nu intră în calcule“.
Iată cum au fost distribuite echipele în prima fază a Ligii Campionilor: Grupa A: 1. Viborg (Danemarca), 2. Podravka Koprivnika (Croaţia), 3. Leipzig (Germania), 4. Câştigătoarea Grupei 1 preliminare: Byassen (Norvegia), Rulmentul (România) sau SPR Lublin (Polonia); Grupa B: 1. Hypo Viena (Austria), 2. Krim Ljubljana (Slovenia), 3. Metz (Franţa), 4. Câştigătoarea Grupei 4 preliminare: Aalborg (Danemarca), Sagunto (Spania) sau Patras (Grecia); Grupa C: 1. Gyor (Ungaria), 2. Oltchim (România), 3. Itxako (Spania), 4. Câştigătoarea Grupei 2 preliminare: Zvezda Zvenigorod (Rusia), RK Olimpija (Slovenia) sau SKP Bratislava (Slovacia); Grupa D: 1. Dinamo Volvograd (Rusia), 2. Larvik (Norvegia), 3. Buducnost Podgorica (Muntenegru), 4. Câştigătoarea Grupei 3 preliminare: FCK Budapesta, FTK Copenhaga sau HC Smart (Ucraina).

Gâlcă s-a făcut vâlceancă

Miercuri seară, Ionela Gâlcă a semnat pe două sezoane cu campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ionela se întoarce după un singur an la formaţia vâlceană, timp în care a jucat la Rulmentul Braşov. „Sunt foarte bucuroasă că mă întorc la Vâlcea. Nu vreau să revin asupra motivelor din cauza cărora am plecat. Am semnat pe doi ani şi ceea ce-mi doresc cel mai mult este să fiu sănătoasă, să pot juca la capacitate maximă“. Ionela a semnat, în timp ce la Viena se trăgeau la sorţi grupele Ligii Campionilor. Gâlcă spune că Oltchim are şanse reale de calificare în faza a doua a grupelor: „E clar că se putea şi mai bine, dar tot atât de adevărat este că puteam avea şi adversari mai tari. Ne vom reîntâlni cu ETO Gyor şi Zvezda, formaţii pe care le cunoaştem foarte bine. Eu zic că avem şanse reale de calificare. Faţă de echipa pe care am lăsat-o aici, Oltchim este mai puternică. Majoritatea fetelor au rămas şi, în plus, au venit handbaliste din străinătate şi Neagu, şi Vizitiu, toate de valoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS