16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Balaci este doar antrenorul suporterilor

Ilie Balaci este doar antrenorul suporterilor

Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori, crede că Balaci a fost numit director tehnic doar pentru a nu spune lumea că Universitatea nu are antrenor.

După ce varianta Ionuţ Badea a căzut, Universitatea Craiova s-a reorientat rapid. Balaci, fost manager general, a fost numit director tehnic şi toată lumea spera că îl va revedea pe Ilie Balaci în iarbă, alături de jucătorii mai tineri sau mai experimentaţi ai Ştiinţei, pentru a le dezvălui din tainele fotbalului. Când Roşca şi Stălinescu redactau organigrama clubului, Balaci era la Bucureşti, văzându-şi de treburile lui, care, din câte se vede, nu prea sunt şi ale Craiovei. A recunoscut-o miercuri, chiar în ziua în care echipa pleca în Austria, iar noul director tehnic a anunţat că nu are nici o treabă cu pregătirea echipei sau rezultatele acesteia. „Sunt în Bucureşti. Nu o să mă duc în cantonamentul echipei. Craiova are antrenor (Daniel Mogoşanu – n.r.) şi el se ocupă de pregătirea băieţilor. Mogoşanu e «principal», el face antrenamentele, el răspunde de rezultate“, a precizat Balaci, care la un moment dat era pe lista lui Mititelu pentru a prelua Universitatea.
În foarte scurt timp, „Minunea Blondă“ a sărit din schemă, iar antrenorul cu care Ştiinţa va lupta să câştige titlul este Daniel Mogoşanu. Câte etape… rămâne de văzut.

Ar vrea să plece

Ilie Balaci este antrenor cu licenţă PRO, calificativ pe care l-a obţinut cu câţiva ani în urmă prin echivalarea performanţelor obţinute în fotbalul arab. Pentru această „calitate“, dar şi pentru a lua ochii suporterilor, Mititelu şi noii săi colaboratori s-au gândit probabil că Balaci merită să fie director tehnic la Universitatea. Chiar dacă această funcţie nu-i dă prea mare bătaie de cap, dar nici şansa să se bucure exagerat în cazul în care trupa lui Mititelu va câştiga titlul sezonul viitor. Că Ilie Balaci a fost numit mai mult formal director tehnic o recunoaşte şi Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori. „Pentru a intra în legalitate, Universitatea trebuie să prezinte un contract de antrenor vizat de FRF pe numele lui Ilie Balaci. Pe mine nu mă interesează ce scriu ziarele. I-am avertizat pe cei de la Craiova că Ilie Balaci trebuie să aibă acte şi să stea la fiecare meci pe bancă. Însă, ca o opinie personală, cred că Balaci nu vrea să fie marionetă, nu cred că va accepta să semneze contractul, fără să aibă mână liberă la echipă. De fapt, i-am şi transmis cum stau lucrurile, iar el mi-a spus că are alte gânduri, că s-ar putea să plece“, a dezvăluit Mircea Rădulescu.

Unde sunt variantele de rezervă?

Directorul Şcolii Federale de Antrenori susţine că, din punct de vedere legal, Universitatea Craiova mai are timp să-şi rezolve problema, prima etapă de campionat fiind programată pe 1 august. „Ceea ce a făcut Mititelu, prin anunţarea lui Balaci ca director tehnic, este o chestie care să liniştească suporterii de moment, să nu-i mai spună lumea că echipa nu are antrenor. N-ar fi exclus ca în această perioadă Mititelu încă să se afle în căutarea unui antrenor“, a mai spus Mircea Rădulescu.
De altfel, Universitatea anunţase la un moment dat că, în afară de Ionuţ Badea, mai are două variante, de care oficialii olteni au refuzat ulterior să mai vorbească. Dacă tot ceea ce au spus mai-marii Ştiinţei atunci era adevărat, nu ar fi exclus ca în scurt timp Daniel Mogoşanu să primească ajutoare. La un moment dat, dintre români, pe lista tehnicienilor care ar putea ajunge la Ştiinţa se numărau Viorel Moldovan, Ovidiu Sabău, Emil Săndoi, Ştefan Stoica, Petre Grigoraş şi Eugen Neagoe. Primul a recunoscut că discuţiile au eşuat, în ceea ce-l priveşte pe „Geană“ se spune că nu este agreat pentru că i-a făcut „opoziţie“ lui Mititelu în trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII