16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Craiova rămâne  în ECODOLJ
Comisia juridică a Consiliului Local Municipal Craiova a decis ieri să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei din această lună proiectul de revocare a intrării Băniei în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor ECODOLJ. Primăria intenţiona să renunţe la programul de gestiune a deşeurilor la nivelul Doljului, finanţat cu bani europeni, dar care implica utilizarea rampei de la Mofleni pentru depozitarea gunoiului din tot judeţul, considerând neoportună şi nelegală asocierea la ECODOLJ. Era vorba, între altele, de procedurile de achiziţie pe care ECODOLJ trebuie să le organizeze pentru aplicarea masterplanului european de deşeuri şi care ar contraveni sistemului de salubrizare deja funcţional la Craiova. Reprezentanţii municipalităţii au fost înştiinţaţi de coordonatorii programului că acesta poate fi aplicat însă şi fără scoaterea la licitaţie a anumitor servicii.
Marian BĂDÎRCI

Alegeri la Turburea
Autorităţile din Gorj trebuie să organizeze alegeri în comuna Turburea, după ce primarul Daniel Ursulescu şi-a pierdut viaţa ieri într-un accident de circulaţie. Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, a declarat că, în termen de 90 de zile, la Turburea vor fi organizate alegeri pentru desemnarea unui nou primar. Potrivit lui Romanescu, consiliul local va trebui să desemneze până la sfârşitul săptămânii un viceprimar care să asigure interimatul la conducerea primăriei. Conducerea PNL Gorj, prin vocea vicepreşedintelui Gheorghe Orzan, a menţionat că toţi primarii liberali vor fi prezenţi la înmormântarea lui Daniel Ursulescu, ales edil pe listele PNL. „Din păcate, Gorjul a pierdut unul dintre cei mai gospodari edili. Vom fi alături de familia sa, vom vedea de ce este nevoie pentru ca Daniel Ursulescu să fie condus aşa cum trebuie pe ultimul drum“, a declarat Gheorghe Orzan.
Eugen MĂRUŢĂ

Plângere împotriva fostului prorector Olaru
Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj împotriva fostului prorector Onisifor Olaru, care este acuzat că a sustras documente din instituţie. Sesizarea penală a fost făcută de Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, anchetatorilor fiindu-le predat şi calculatorul pe care l-a folosit Onisifor Olaru în perioada în care şi-a exercitat funcţia de prorector. La rândul său, acesta a declarat că ştie de plângerea înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pe numele său, menţionând că acuzaţiile sunt nefondate.
Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS