16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchimbări minore la reunirea pandurilor

Schimbări minore la reunirea pandurilor

Sorin Cîrţu a renunţat la şapte jucători, însă numai doi, Vancea şi Alex Piţurcă, au contat în sezonul trecut.

Pandurii Târgu Jiu se reuneşte în vederea pregătirii sezonului 2009-2010, tehnicianul Sorin Cîrţu convocând 24 de jucători ce vor susţine astăzi vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Craiova: Stanca, Mingote, Livşit – portari, Popete, Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Kutlacik, Cardoso, Grecu – fundaşi, Vasilache, Fl. Stângă, Păcurar, Murgan, Hidişan, Tremonti, Stancu, Basara, Ghindeanu, Nalaţi, Dedu – mijlocaşi, Raskovic, Tilincă, Stromajer – atacanţi. Dintre aceştia, portarul moldovean Vladimir Livşit şi sârbul Marco Basara sunt în faţa primului sezon cu Pandurii, după ce au fost testaţi în finalul campionatului trecut, iar Kutlacik, Stromajer, Dedu şi Nalaţi revin la gruparea gorjeană, expirându-le împrumuturile la CSM Râmnicu Vâlcea, Minerul Motru şi Gloria Bistriţa.
Cîrţu a renunţat la şapte jucători, Pârvu, Popa, Alex Piţurcă, Adi Popescu, Vătavu, Arieta şi Vancea, dintre aceştia doar Vancea şi Alex Piţurcă contând în sezonul trecut. „Alex Piţurcă şi-a exprimat dorinţa de a fi lăsat să negocieze cu alte echipe, dar, deocamdată, nu a venit cu nimic concret. Arieta şi Vancea sunt la final de contract, iar restul au fost puşi pe lista de transferuri“, a declarat noul manager general al clubului Pandurii, Viorel Temelescu. Lotul va fi completat cu juniori.  
Dacă achiziţionarea sârbului Marco Basara şi a moldoveanului Livşit sunt deja certitudini, gruparea gorjeană speră să-şi asigure şi serviciile fundaşului dreapta Laszlo Balint, campion cu Unirea Urziceni în 2009. Acesta nu a evoluat nici un minut în sezonul trecut pentru Unirea Urziceni, deoarece a avut ghinionul să se accidenteze grav, ruptură de ligamente la genunchi, în cantonamentul susţinut în Austria de echipa lui Dan Petrescu. Acesta a mai evoluat în Liga I pentru FC Braşov, CFR Cluj şi UTA.
La reunirea pandurilor mai este aşteptat şi atacantul brazilian Rogerio de Jesus Abreu, ultima dată la Portuguesa, în Brazilia. Acesta a fost propus conducerii echipei gorjene de impresarul Gică Gabriel Mucea şi a fost urmărit pe DVD-uri de antrenorul Sorin Cîrţu, tehnicianul manifestându-şi dorinţa de a-l testa în cantonamentul din Austria. Rogerio de Jesus Abreu, de 28 de ani, 80 kg şi 1,83 m, nu este la prima experienţă în Europa, acesta activând un sezon la gruparea elveţiană FC Thun, în sezonul 2001-2002, pentru care a marcat zece goluri. Pandurii Târgu Jiu va încerca să-şi întărească şi cele două posturi deficitare, de atacant şi fundaş dreapta, fiind aşteptaţi la teste şi alţi jucători în perioada următoare.

Bălăeţ, director sportiv

Şi organigrama clubului Pandurii Târgu Jiu va suferi modificări în startul noului sezon, nu numai lotul de jucători. Fostul portar al pandurilor, Robert Bălăeţ, a fost cooptat în conducerea clubului şi va ocupa funcţia de director sportiv, în timp ce Viorel Temelescu va fi numit manager general. De asemenea, Monalisa Popescu va fi noul ofiţer de presă al grupării gorjene, urmând să-l înlocuiască în această funcţie de Bogdan Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS