10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn Austria, fără Stoica şi Gîngioveanu, dar cu Baird

În Austria, fără Stoica şi Gîngioveanu, dar cu Baird

Căpitanul Dorel Stoica şi Cosmin Gîngioveanu susţin în aceste zile examenul de bacalaureat şi n-au făcut deplasarea în Austria, ultimul fiind pedepsit din această cauză.

Delegaţia Universităţii, condusă de noul director executiv Dan Stălinescu, a plecat ieri-dimineaţă spre Austria, cu un avion pe ruta Bucureşti – München. Deplasarea până la Bucureşti şi apoi de la München la Kaprun, cartierul general al pregătirilor din Austria, s-a făcut cu autocarul. Aseară, lotul Universităţii a ajuns la Kaprun. Una dintre cele mai renumite staţiuni alpine din Europa, Kaprun este situată la poalele muntelui Kitzsteinhorn, la 80 km distanţă de Salzburg, într-o zonă frumoasă. Staţiunea Kaprun este locaţia aleasă pentru cantonamentele de vară, în ultimii ani, de mai multe echipe româneşti, printre care CFR Cluj, Poli Timişoara, Steaua sau FC Vaslui.

Gîngioveanu – la echipa a II-a, Balaci – acasă

Din lotul iniţial stabilit, n-au mai făcut ieri deplasarea Bornescu, Dorel Stoica şi Cosmin Gîngioveanu. Nici Ilie Balaci, proaspăt numit director tehnic, nu a plecat ieri în Austria. Reamintim, „Pepe“ nu a vrut să semneze prelungirea contractului cu Ştiinţa şi, în cele din urmă, a primit acceptul finanţatorului de a se transfera la altă grupare, după toate probabilităţile, din străinătate, în Turcia. De altfel, Bornescu a avut oferte din Turcia încă din perioada în care era la FC Caracal, dar a acceptat oferta Craiovei, mai mică din punct de vedere financiar. Acum se vorbeşte că ar fi dorit, printre alte echipe, şi de Ankaragucu, din prima ligă a Turciei.
Marţi seară, Dorel Stoica s-a prezentat la antrenamentul oltenilor şi, în cele din urmă, a semnat prelungirea contractului cu Universitatea Craiova, scadent vara viitoare şi totul a fost OK. Adică, finanţatorul Adrian Mititelu l-a învoit pe Dorel din acest stagiu de pregătire din Austria pentru a susţine examenul de bacalaureat în această sesiune. Lui Dorel i s-a lăsat un program special de pregătire fizică, iar antrenorul Dragoş Bon va coordona pregătirea căpitanului Ştiinţei. Conform celor declarate de Dan Stălinescu, Dorel Stoica va participa la al doilea stagiu de pregătire din Austria, 7 iulie – 20 iulie, cel în care Craiova va disputa mai multe meciuri de verificare. Cosmin Gîngioveanu a susţinut ieri proba orală la limba străină (engleză), urmând să se pregătească în Craiova în perioada următoare, fiind trimis şase luni la echipa a II-a pentru că a refuzat să meargă în Austria.

Baird: „Mititelu, ca şi Ceauşescu“

Ce s-a întâmplat cu atacantul australian Baird? Conform informaţiilor oferite de conducerea clubului, marţi seară el a fost trimis la echipa a doua deoarece ar fi răspuns nepotrivit unui oficial în vestiar şi a primit un ultim avertisment. Iniţial, s-a spus că este exclus temporar din lot, dar ieri-dimineaţă Baird a urcat în autocar şi a făcut deplasarea în Austria. Într-un interviu publicat ieri în PRO SPORT, Baird a făcut declaraţii incendiare la adresa finanţatorului Mititelu. Printre altele, australianul a spus: „Mititelu se comportă ca un dictator, ca şi Ceauşescu. Ne terorizează. Dacă fanii nu iau atitudine şi nu sunt de partea noastră, Adrian o să distrugă echipa (…). Nu numai eu trăiesc aceste frustrări. Toţi jucătorii simt la fel ca mine, numai că le este frică să spună din cauza amenzilor pe care riscă să le primească. Unii s-au gândit să se lase de fotbal din cauza lui Mititelu“. Dan Stălinescu a spus ieri că nu crede în autenticitatea declaraţiilor lui Baird.

Lotul deplasat în Austria
„U“ Craiova: Silviu Lung Jr., Merlier, Mecea (portari), Dănănae, Bărboianu, V. Găman, Barbu, Rose, Buşu, Mitchell, Prepeliţă, Dilevski, I. Popescu, Şoavă, Gogoşoiu, Firţulescu, Ologu, Mihai Costea, Florin Costea, Roman, Badea, Bran, Dina, Wobay, Baird, N. Nicolae (jucători de câmp). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII